Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reţea de traficanţi de bijuterii din aur, destructurată de DIICOT Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DIICOT Alba Iulia au destructurat un grup infracţional constituit din 10 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu bijuterii din aur şi evaziune fiscală. Aceştia au introdus ilegal în ţară aur provenit din Turcia, prejudiciul stabilit fiind de 2,4 milioane lei. În total au fost confiscate 22 kg de aur de la trei magazine din Sibiu aparţinând suspecţilor.

„În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din introducerea şi comercializarea în mod ilegal pe teritoriul României, a unor cantităţi însemnate de bijuterii din aur, provenind din Turcia. Bijuteriile erau comercializate prin intermediul magazinelor de profil pe care învinuiţii le administrează în municipiul Sibiu, cu eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 2.400.000 de lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii la sediul a 3 societăţi comerciale de pe pe raza municipiului Sibiu, ocazie cu care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 22 kilograme bijuterii din aur.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba şi SIPI Sibiu. Procurorii D.I.I.C.O.T. au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare bulgare.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse în vederea audierii 15 persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea