Rămâi conectat

Curier Județean

Rețea de canalizare în localitățile Hopârta și Lopadea Nouă: Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Primăria comunei Hopârta a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba pentru înființarea reței de canalizare în localitățile Hopârta și Lopadea Nouă.

În prezent în localitatea Hopârta, nu există rețea de canalizare menajeră. Astfel Primăria comunei Hopârta dorește modernizarea satului, reședință de comună, prin realizarea rețelei de canalizare menajeră și racordarea tuturor imobilelor din intravilan.

Prin această investiție se dorește creșterea nivelului de trai al comunității cât și îmbunătățirea condițiilor de mediu, deoarece prin existența sistemului de alimentare cu apă potabilă rezultă că toate gospodăriile cu băi sunt racordate la fose septice neconforme.

Situatia propusă

Datorită sistemului nivelmetric al localității, este necesară amplasarea a 4 stații de pompare ape uzate, notate SPAU. Trei dintre stațiile de pompare ape uzate vor fi amplasate în zonele cele mai joase a localității, iar cea mai mare dintre ele, a 4-a, va avea rolul de a refula toată apa uzată colectată din rețeaua menajeră, în cel mai apropiat sistem de canalizare menajeră aflat în localitaea Lopadea Nouă, UAT cu aceași denumire. Conductele de refulare vor însuma o lungime totală de 4260 m. Pe conducta de refulare în lungime de 3870 m se vor amplasa 23 de cămine de inspecție.

Rețeaua de canalizare propusă este în lungime totală de 6318 m.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-asigurarea unui grad de civilizație si îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor acestei localități prin înființarea unei rețele publice de canalizare;
-reducerea poluării solului, aerului și apei;
-dorința agențiilor economici de a beneficia de servicii extrem de utile ale unei rețele publice de canalizare, care va conduce implicit la creșterea procesului de producție și al mediului de afacerei din spațiul respectiv.

Durata de implementare respectiv execuție a obiectivului de investiții se prelimină la 44 de luni, după cum urmează:

-Proiectare la faza SF+PT+DTAC 6 luni
-Organizarea licitatiei 2 luni
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 36 luni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea