Rămâi conectat

Curier Județean

Rețea de alimentare cu apă în localitatea Deal, comuna Câlnic: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a dat undă verde pentru proiectul ”alimentare cu apă potabilă în localitatea Deal, comuna Câlnic, județul Alba”.

Localitatea Deal, localitate aparţinătoare comunei Câlnic din jud. Alba, nu dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă.

Sursele de apă existente (fântâni dispuse în curţi), sunt deficitare sub aspectul potabilităţii apei şi al debitului. Apa din aceste surse nu corespunde cerinţelor de potabilitate, pentru dezvoltarea localităţilor fiind indispensabilă punerea în funcţiune a unui sistem de alimentare cu apă care să asigure apa potabilă în condiţii de calitate şi la parametrii corespunzători.

Electrica Furnizare Discount

Se impune realizarea unui sistem centralizat de alimentare cu apă, în vederea controlării calităţii apei şi al prevenirii fenomenelor de poluare a factorilor de mediu.

Reţeaua de alimenare cu apă a localităţii Deal se va realiza prin urmatoarea schemă generală:

– sursa de apă: din rezervorul de 150mc existent la limita dintre UAT Câlnic şi Săsciori;

– conducta de distribuţie apă potabilă din polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE80, PN6, SDR17.6 De 110mm pe o lungime de 1440m, polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE80, PN6, SDR17.6 De 90mm pe o lungime de 1510m, polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE80, PN6, SDR17.6 De 63mm pe o lungime de 740m şi polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE80, PN6, SDR17.6 De 50mm pe o lungime de 420m;

– branşamentele vor fi executate din conductă de polietilenă de înaltă densitate PEHD, PE80, PN6, SDR 17.6 De 25mm în lungime de 1260m şi 252 buc. cămine de branşament complet echipate;

Valoarea investiției este de 1.950.000 de lei, fără TVA.

Publicitate

Curier Județean

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

Publicat

în

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

„Ieri s-a turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud și s-a lucrat la parapete. În continuare vor fi efectuate lucrări de bordurare. În aproximativ o săptămână, inclusiv autovehiculele de mare tonaj vor putea circula fără restricții pe un pod trainic, proaspăt consolidat. Vă reamintim că această lucrare a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Alba.” , transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Publicat

în

Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni din municipiul Aiud va demara zilele acestea. În primă fază se va lucra la sistemul de captare a apei pluviale începând de la str. Țiglăriei și continuând aproximativ 3 km.

„Va exista un anumit disconfort temporar pentru cetățenii din zonă, dar rezultatul va fi pe măsură. Rugăm șoferii să sporească atenția pe perioada lucrărilor.

Vă reamintim că Transalpina de Apuseni este un proiect al Consiliului Județean Alba, cu o valoare de aproximativ 188 milioane lei, în care municipiul Aiud este partener. Pentru Aiud proiectul înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere supraterane pe străzile Avram Iancu, Moților, Abrudului și continuând către pădurea Sloboda.

Electrica Furnizare Discount

Deși în proiect nu este prinsă infrastructura subterană, Primăria municipiului Aiud a optat pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. Toate aceste lucrări sunt în prezent finalizate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare