Rămâi conectat

Politică Administrație

Restituirea imobilelor preluate abuziv de regimul comunist: Primăria Alba Iulia inventariază rezervele de teren existente

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În conformitate cu prevederile legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în timpul regimului comunist în România, în aceasta perioadă se inventariază terenurile existente din domeniul public-privat la nivelul Comisiei de Fond Funciar și Consiliului Local Alba Iulia.

Potrivit purtătorului de cuvânt Mihai Coșer, până în prezent s-au verificat acțiunile întreprinse pe baza legilor anterioare, anexele și documentele pentru care s-au emis titluri de proprietate și toate cererile de restituire nesoluționate, în vederea stabilirii suprafețelor de teren necesare pentru finalizarea procesului de restituire. În intervalul următor se va face raportarea la nivel de ortofotoplan și se vor transmite toate datele împreună cu anexele prevăzute de lege  Agenției Domeniilor Statului.

S-au identificat peste 100 de ha, dar inventarul nu a fost finalizat. Până la data de 1 martie 2014, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va realiza, pentru fiecare judeţ şi la nivel naţional, situaţia comparativă a cererilor şi disponibilului de teren. Comisiile locale şi judeţene de fond funciar au obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate până la data de 1 ianuarie 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea