// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Reședință de vară pe domeniul public, la Alba Iulia: ”Locuința mea de vară/ E la țară…

”Locuința mea de vară/ E la țară…/ Acolo era să mor”, sună versurile unei celebre poezii de George Topârceanu și trebuie să recunosc că mi-a venit în minte ori de câte ori am zărit prin Alba Iulia alcătuiri precum cea din imagine.

Să nu vă imaginați că este ceva accidental, căci de săptămâni bune ansamblul orbitează în perimetrul intersecției de la stadion, de ceva vreme stabilizându-se lângă stația de autobuz. Ce să fie? Păi vă lămuresc eu: un cărucior și ceva cutii cu lucruri, un fel de ”cu ce s-a ales în viață” una dintre persoanele fără adăpost din Alba Iulia.

O femeie pe care am surprins-o în câteva rânduri dormind pe banca stației de transport public local. Pe lângă ea au trecut și trec zilnic oameni, cu siguranță și dintre cei care ar putea să o ajute pentru că asta e răspunderea lor de serviciu.

Totuși, bunurile ei stau în continuare acoperite de ploaie, în preajma uneia dintre cele mai frecventate intersecții din oraș. Astăzi, femeia nu era în zonă, s-o fi aciuat pe undeva, dar peisajul rămas pe spațiul verde ne confirmă, încă o dată, că ne dăm mai smart decât suntem, că fiecare e cu treaba lui în viața asta și că, vorba unui cunoscut, noi, românii, am depune toate eforturile și ne-am consuma toată energia doar, doar am reuși să trecem prin viață sau să obținem ceva fără a face absolut nimic, nimic din ce trebuie, desigur.

Poate se autosesizează totuși cineva și vede și de soarta acestei femei și a ”reședinței” ei de vară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Răspunsuri la Reședință de vară pe domeniul public, la Alba Iulia: ”Locuința mea de vară/ E la țară…

 1. mike 08.07.2018 la 21:42

  Pai mai e loc si pentru asta?? noi ne gindim cum sa ardem artificii de milioane de lei, pe muzica proasta dar platita baban ca se ne gidile urechile , de teatre ieftine cu batai intre daci si romani– si alte– comedii nedivine – care cheltuesc banii contribuabililor fara rost si temei — de cei ce sufera din varii motive sunt uitati ,marginalizati — culmea cind sunt fonduri specifice pentru astfel de cazuri –( pentru raufacatori se cheltuie grozav –iar pentru cei ajunsi in nevoi si necaz — probabil datorita autoritatilor care maresc impozitele ca sa-si dubleze salariile )– bataie de joc

 2. Raul 08.07.2018 la 23:55

  jos primarul , nu e bun de nimica !

 3. Malus Dacus 09.07.2018 la 7:22

  Propunem acest articol pentru premiul Pulițer, imbecabila dovada de jurnalism, felicitari doamnei Redactia, este cu adevarat o doamna. Si scrie si foarte multe articole, oare cand mai are timp si pentru ea?

 4. grigore 09.07.2018 la 8:30

  In primul rand lucrurile din imagine au fost ridicate de marti 03.07.2018 si depozitate cu stiinta persoanei respective. Persoana respectiva refuza ajutorul oferit de autoritati. Nu poate fi fortata sa fie luata de acolo.
  Iar pentru Mike luptele dintre daci si romani unde sunt ~ 70 de voluntari care anul trecut a reprezentat si promovat orasul in tara si strainatate fara bani de la bugetul local iar trupa de teatru este sigura trupa de teatru tot formata din voluntari care la fel promoveaza si reprezinta orasul la evenimente de teatru nationale si internationale.
  Pentru realizatorul articolului care nu se semneaza sa verifice daca situatia mai persista la momentul publicarii.

 5. Raul 09.07.2018 la 10:17

  Trebuie sa fim spalati pe creier sa credem ca sunt voluntari in alba carolina care zilnic se plimba in fuste zi de zi =]]..erau de ceva timp si posturi vacante in ziar =]]

  luptele dintre daci si romani costa mult bugetul local , ori platiti pe acte ori la negru =]]

  ps: Cat o dat primaru pe vulpea din cetatea carolina ?

 6. codru 09.07.2018 la 14:11

  Totul e bine când se termină cu bine!
  Un fapt pozitiv, părțile i-au poziție adică încearcă să răspundă neclarităților…
  Doamne ajută!