Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reprezentanţii YouTube au blocat canalul Senatului României după intervenţiile antivacciniste ale senatoarei Diana Şoşoacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reprezentanţii YouTube au blocat canalul Senatului României după intervenţiile antivacciniste ale senatoarei Diana Şoşoacă

Contul oficial de YouTube al Senatului este suspendat pe o perioadă de 7 zile, timp în care nu mai pot fi postate streaming-uri live ale şedinţelor de plen.

Înregistrările pot fi încă vizionate pe contul de Youtube

Pe această pagină pot fi în continuare vizionate înregistrările postate deja. Membrii Senatului au fost avertizaţi de YouTube încă din luna aprilie că pagina instituţiei va fi închisă dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua.

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului”, declara, în aprilie, preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei.

A fost deschis dosar penal

Cu câteva zile în urmă, Parchetul General a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce senatoarea Diana Şoşoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare din judeţul Iaşi.

Dosarul se află la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis „ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”.

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Vasile Cepoi, șeful DSP Iași, a spus că instituția s-a adresat Parchetului de pe lângă Înalta Curte pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Nu am dosar penal

Șoșoacă a ținut să menționeze că nu există o plângere penală împotriva ei în cazul de la Răchiteni, județul Iași, ci se fac cercetări in rem – lucru declarat, de altfel, de autorități – și s-a luat de medicul prezent în centrul de vaccinare, unde a mers să protesteze și unde a împiedicat accesul oamenilor din comună.

În aceeași intervenție live, senatoarea a îndemnat oamenii să-i urmeze exemplul.

”Eu nu am dosar penal, este începută o cercetare in rem, se verifică dacă există o faptă de natură penală la acea descindere la Răchiteni. Copiați modelul Răchiteni, duceți-vă și întrebați medicii care sunt efectele adverse (n.r. – la vaccin) și să semneze că-și asumă răspunderea.

Este obligatoriu să vă spună, conform legii. Vă aduceți aminte, madam doctor care făcea pe ea de frică că s-a întâlnit cu Șoșoacă, un munte de om, dublă cât mine, îi era frică că nu știu ce îi fac cu întrebările. Da, să îți fie frică de întrebările mele, madam doctor care ți-ai încălcat deontologia profesională”, a transmis Diana Șoșoacă.

sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea