Rămâi conectat

Actualitate

Replici dure din partea fostului purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer: „Nu cred în moralitatea lui Cîțu”

Publicat

în

Replici dure din partea fostului purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer: „Nu cred în moralitatea lui Cîțu”

Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a „aruncat” replici dure, prin intermediul paginii de socializare, privind situația banilor din Fondul de Rezervă, destinați primarilor PNL.

„Sunt trei ani de când Fondul de Rezervă al Guvernului, prin modificările aduse de PSD, nu mai e pușculița țării cu bani pentru comunități încercate și situații neprevăzute. Se risipește pentru cheltuieli ce puteau fi anticipate, nu pentru urgențe.

Electrica Furnizare Discount

Și al doilea an în care PNL e partidul-macaz, ce dirijează coletăria financiară spre cele mai fierbinți zone, fix pe criteriul „ai noștri contează”. Cu o transparență demnă de insulele Cayman și cu durere-n cot față de pretențiile Consiliului Fiscal.

Primăriile PSD primesc cei mai puțini bani, spre nimic. Chestie ce i-a enervat la culme pe fruntașii partidului care se jură că nici pe vremea lor nu era chiar așa. Pe negândite, aș zice că e, pe lângă banii din PNRR și POR, al doilea mare motiv pentru care PSD va vrea cu adevărat anticipate. E război total. S-ar fi așteptat ca PNL să-i fileze la bani, cum rupi controlat câteva pene de la un porumbel să nu zboare înainte de vreme, dar Cîțu i-a jumulit de-a binelea.

La fel, 41 de primării USR, printre care și Alba Iulia, nu primesc nimic. Iresponsabil, PNL a ales să aibă zero aliați, s-a dus singur la ghilotina și așteaptă să vadă cine va fi adevăratul călău: PSD sau USR. Oricum, cuplul Klaus-Cîțu l-a depășit în gafe, fudulie și refuzul de a vedea realitatea, pe inconștienții Băsescu-Boc.

Azi noapte, au decis să-l propună tot pe Cîțu premier!

A împărțit Cîțu banii din Fondul de Rezervă, după algoritmul Chile. La chile a vrut el. În Alba, am numărat cam 40 de comune PNL, fiecare cu 400 (mii) lei, printre care multe comunități lovite de inundații, când pe Arieș putea trece Noe cu Arca. Aparent, mai avem o comună în județ, tot cu 400 primite: comuna industrială Sebeș. Chestie cu care se poate rezolva un foc de tabără la Râpa Roșie.

Faptul că guvernul ține județul Alba, prin banii alocați din Fondul de Rezervă, în rândul județelor favorizate nu justifică o grămadă de aberații.

Prefectura Alba insistă că multe primării din județ au situații financiare dificile, unele fiind chiar în incapacitate de plată. Dacă atât au putut cei care au negociat politic și au fundamentat cu cifre solicitările înaintate ministrului Cseke Attila, sunt departe de a îndrepta situația din PNL Alba și tot ei trebuie să explice cum fondurile primite de o comună, fie ea chiar Ciugud, depășesc pe cele pentru două municipii, Sebeș și Aiud. Independența lui Damian a fost evaluată la 1 milion de lei, în timp ce Badea și Nistor pare că ajung, împreună, la 900 000 de lei.

1 milion și pentru comuna Meteș ca primă de fidelizare pentru noul primar, același care va candida în 2024. Vibrații pozitive dinspre Blaj și Ocna Mureș. Aceste orașe primesc, rotund și exact, 2 milioane și 5 milioane de lei. Așa, nenicule! Așa se face când vrei să câștigi tot cu partidul tău, în 2024 4444…Din biroul lui Sică s-aude chitara și refrenul campaniei interne : „Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele…”.

Ploaia de bani din Fondul de Rezervă al guvernului a venit, pentru primăriile din Alba Iulia și Lupșa, singurele din județ conduse de USR, la pachet cu două umbrele prin care nu a intrat nici măcar o monedă de 10 bani.

Nimic nu întrece lentoarea și nepriceperea lui Pleșa. Dar a lăsa Alba Iulia, de exemplu, fără nici o alocare de bani echivalează cu mojicia în formă pură. Iar premierul demis ar trebui să înțeleagă că prin ceea ce a făcut nu a lovit în USR, ci direct în capul a două comunități din județul Alba și în cetățenii lor. Ce e și mai penibili e că nici un liberal din Alba, unii cu domiciliile și familiile fix în Alba Iulia, n-a scos o vorbă despre faptul că orașul pe care susțin că-l iubesc, „to the moon and back”, nu s-a ales nici măcar cu praful de pe tobă.

Nu cred în moralitatea lui Cîțu, la fel cum nu cred nici în faptul că o geacă de chiele și un tricou cu Metallica, trase pe el, îl transformă într-un rocker veritabil. Bag mâna-n rezerva de stat că acasă, în intimitate, e un iubitor al muzicii lui Petrică Mîțu Stoian. Sau Cîțu Stoian…”, a transmis Mihai Coșer, prin intermediul paginii de socializare.

Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare