Rămâi conectat

Actualitate

Replici dure din partea fostului purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer: „Nu cred în moralitatea lui Cîțu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Replici dure din partea fostului purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer: „Nu cred în moralitatea lui Cîțu”

Fostul purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a „aruncat” replici dure, prin intermediul paginii de socializare, privind situația banilor din Fondul de Rezervă, destinați primarilor PNL.

„Sunt trei ani de când Fondul de Rezervă al Guvernului, prin modificările aduse de PSD, nu mai e pușculița țării cu bani pentru comunități încercate și situații neprevăzute. Se risipește pentru cheltuieli ce puteau fi anticipate, nu pentru urgențe.

Și al doilea an în care PNL e partidul-macaz, ce dirijează coletăria financiară spre cele mai fierbinți zone, fix pe criteriul „ai noștri contează”. Cu o transparență demnă de insulele Cayman și cu durere-n cot față de pretențiile Consiliului Fiscal.

Primăriile PSD primesc cei mai puțini bani, spre nimic. Chestie ce i-a enervat la culme pe fruntașii partidului care se jură că nici pe vremea lor nu era chiar așa. Pe negândite, aș zice că e, pe lângă banii din PNRR și POR, al doilea mare motiv pentru care PSD va vrea cu adevărat anticipate. E război total. S-ar fi așteptat ca PNL să-i fileze la bani, cum rupi controlat câteva pene de la un porumbel să nu zboare înainte de vreme, dar Cîțu i-a jumulit de-a binelea.

La fel, 41 de primării USR, printre care și Alba Iulia, nu primesc nimic. Iresponsabil, PNL a ales să aibă zero aliați, s-a dus singur la ghilotina și așteaptă să vadă cine va fi adevăratul călău: PSD sau USR. Oricum, cuplul Klaus-Cîțu l-a depășit în gafe, fudulie și refuzul de a vedea realitatea, pe inconștienții Băsescu-Boc.

Azi noapte, au decis să-l propună tot pe Cîțu premier!

A împărțit Cîțu banii din Fondul de Rezervă, după algoritmul Chile. La chile a vrut el. În Alba, am numărat cam 40 de comune PNL, fiecare cu 400 (mii) lei, printre care multe comunități lovite de inundații, când pe Arieș putea trece Noe cu Arca. Aparent, mai avem o comună în județ, tot cu 400 primite: comuna industrială Sebeș. Chestie cu care se poate rezolva un foc de tabără la Râpa Roșie.

Faptul că guvernul ține județul Alba, prin banii alocați din Fondul de Rezervă, în rândul județelor favorizate nu justifică o grămadă de aberații.

Prefectura Alba insistă că multe primării din județ au situații financiare dificile, unele fiind chiar în incapacitate de plată. Dacă atât au putut cei care au negociat politic și au fundamentat cu cifre solicitările înaintate ministrului Cseke Attila, sunt departe de a îndrepta situația din PNL Alba și tot ei trebuie să explice cum fondurile primite de o comună, fie ea chiar Ciugud, depășesc pe cele pentru două municipii, Sebeș și Aiud. Independența lui Damian a fost evaluată la 1 milion de lei, în timp ce Badea și Nistor pare că ajung, împreună, la 900 000 de lei.

1 milion și pentru comuna Meteș ca primă de fidelizare pentru noul primar, același care va candida în 2024. Vibrații pozitive dinspre Blaj și Ocna Mureș. Aceste orașe primesc, rotund și exact, 2 milioane și 5 milioane de lei. Așa, nenicule! Așa se face când vrei să câștigi tot cu partidul tău, în 2024 4444…Din biroul lui Sică s-aude chitara și refrenul campaniei interne : „Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele…”.

Ploaia de bani din Fondul de Rezervă al guvernului a venit, pentru primăriile din Alba Iulia și Lupșa, singurele din județ conduse de USR, la pachet cu două umbrele prin care nu a intrat nici măcar o monedă de 10 bani.

Nimic nu întrece lentoarea și nepriceperea lui Pleșa. Dar a lăsa Alba Iulia, de exemplu, fără nici o alocare de bani echivalează cu mojicia în formă pură. Iar premierul demis ar trebui să înțeleagă că prin ceea ce a făcut nu a lovit în USR, ci direct în capul a două comunități din județul Alba și în cetățenii lor. Ce e și mai penibili e că nici un liberal din Alba, unii cu domiciliile și familiile fix în Alba Iulia, n-a scos o vorbă despre faptul că orașul pe care susțin că-l iubesc, „to the moon and back”, nu s-a ales nici măcar cu praful de pe tobă.

Nu cred în moralitatea lui Cîțu, la fel cum nu cred nici în faptul că o geacă de chiele și un tricou cu Metallica, trase pe el, îl transformă într-un rocker veritabil. Bag mâna-n rezerva de stat că acasă, în intimitate, e un iubitor al muzicii lui Petrică Mîțu Stoian. Sau Cîțu Stoian…”, a transmis Mihai Coșer, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea