Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Repetiţie generală pentru parada de Ziua Pompierilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Azi, 9 septembrie, de la ora 10.00, în zona pasajului din cartierul Cetate, va avea loc o repetiţie generală pentru parada militară pe care Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba o va organiza cu ocazia Zilei Pompierilor. Din această cauză, circulaţia rutieră va fi oprită între 10.00 – 12.00. „Rugăm cetăţenii să manifeste înţelegere pentru eventualele neplăceri pricinuite de oprirea circulaţiei pe B-dul 1 Decembrie 1918 între intersecţia cu str. Vasile Goldiş şi B-dul Cloşca, între orele 10.00 şi 12.00”, a declarat mr. Florin Zecheru.
Marţi, 13 septembrie, de la ora 11.00, vor avea loc un ceremonial militar, defilarea pompierilor şi colaboratorilor, defilarea tehnicii de intervenţie, de la „tulumbele” trase de cai la mijloacele moderne de ultimă generaţie din judeţul Alba şi celelalte inspectorate din regiunea Centru, exerciţii demonstrative, „cascadorii de pompieri”, expoziţie de tehnică, activităţi şi jocuri interactive cu copiii şi publicul. Vor participa peste 350 de pompieri, colaboratori şi circa 30 de autospeciale. Pentru prima dată vor fi prezentate publicului toate tipurile de autospeciale achiziţionate cu fonduri din UE de către Consiliile Judeţene Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
„Vă invităm să fiţi alături de salvatori la aceste manifestări unice, să fiţi pompier pentru câteva minute, să încercaţi echipamentele specifice şi să mânuiţi accesoriile de stingere. Cei mai îndemânatici vor fi recompensaţi cu diplome şi premii. Veniţi la Alba Iulia – cealaltă capitală, pentru a fi alături de pompierii profesionişti şi voluntari, colaboratorii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Serviciul de Ambulanţă, Salvamont Alba, Crucea Roşie, Garda celor Trei Fortificaţii, Asociaţia Română a Câinilor de Salvare şi ISU Sibiu, prietenii pompierilor şi autospecialele ABSTAR”, a mai spus mr. Florin Zecheru.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei elevi, din Galda de Jos, Daia Română și Ciugud, calificare la etapa națională a Concursului pentru elevii din mediul rural ”Universul cunoașterii prin lectură” Etapa județeană a CONCURSULUI NAȚIONAL PENTRU ELEVII DIN MEDIUL RURAL „UNIVERSUL CUNOAŞTERII PRIN LECTURĂ” (CLASELE V-VIII), s-a desfășurat în data de 15.04.2024, la Școala Gimnazială Ciugud, coordonată de inspector școlar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea