Rămâi conectat

Curier Județean

Repetiţie generală pentru parada de Ziua Pompierilor

Publicat

în

Azi, 9 septembrie, de la ora 10.00, în zona pasajului din cartierul Cetate, va avea loc o repetiţie generală pentru parada militară pe care Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba o va organiza cu ocazia Zilei Pompierilor. Din această cauză, circulaţia rutieră va fi oprită între 10.00 – 12.00. „Rugăm cetăţenii să manifeste înţelegere pentru eventualele neplăceri pricinuite de oprirea circulaţiei pe B-dul 1 Decembrie 1918 între intersecţia cu str. Vasile Goldiş şi B-dul Cloşca, între orele 10.00 şi 12.00”, a declarat mr. Florin Zecheru.
Marţi, 13 septembrie, de la ora 11.00, vor avea loc un ceremonial militar, defilarea pompierilor şi colaboratorilor, defilarea tehnicii de intervenţie, de la „tulumbele” trase de cai la mijloacele moderne de ultimă generaţie din judeţul Alba şi celelalte inspectorate din regiunea Centru, exerciţii demonstrative, „cascadorii de pompieri”, expoziţie de tehnică, activităţi şi jocuri interactive cu copiii şi publicul. Vor participa peste 350 de pompieri, colaboratori şi circa 30 de autospeciale. Pentru prima dată vor fi prezentate publicului toate tipurile de autospeciale achiziţionate cu fonduri din UE de către Consiliile Judeţene Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.
„Vă invităm să fiţi alături de salvatori la aceste manifestări unice, să fiţi pompier pentru câteva minute, să încercaţi echipamentele specifice şi să mânuiţi accesoriile de stingere. Cei mai îndemânatici vor fi recompensaţi cu diplome şi premii. Veniţi la Alba Iulia – cealaltă capitală, pentru a fi alături de pompierii profesionişti şi voluntari, colaboratorii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, Serviciul de Ambulanţă, Salvamont Alba, Crucea Roşie, Garda celor Trei Fortificaţii, Asociaţia Română a Câinilor de Salvare şi ISU Sibiu, prietenii pompierilor şi autospecialele ABSTAR”, a mai spus mr. Florin Zecheru.
Robert GHERGU

Publicitate

Curier Județean

Ar fi furat dulciuri și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Publicat

în

Ar fi furat dulciuși și o jucărie de pluș dintr-o benzinărie din Alba Iulia: Bărbat de 43 de ani, cercetat de către polițiști

Un bărbat a fost identificat e către polițiștii din Alba Iulia, suspect că ar fi sustras bunuri dintr-o benzinărie din municipiu. Acesta este cercetat pentru furt.

Electrica Furnizare Discount

La data de 26 iulie 2021, în jurul orei 11.10, polițiștii din Alba Iulia, au fost sesizați de către un o femeie, de 42 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută ar fi sustras bunuri (dulciuri şi o jucărie de pluş), în valoare de 266 de lei, de pe rafturile unei societăţi comerciale, din municipiu şi ar fi părăsit incinta acesteia fără să achite contravaloarea acestora. La scurt timp ar fi abandonat produsele sustrase şi ar fi părăsit locul faptei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii l-au depistat pe un bărbat, de 43 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei.

Acesta este cercetat pentru furt.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ministrul Mediului, Tánczos Barna, vizită la Alba Iulia. Discuții cu autoritățile locale referitor la problema deșeurilorr

Publicat

în

Astăzi, 27 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, s-a aflat în județul Alba, în cadrul unei vizite de lucru. Acesta a avut și o întâlnire la Primăria Municipiului Alba Iulia, unde a discutat cu primarul Gabriel Pleșa referitor la problema deșeurilor din municipiu.

„L-am avut, astăzi, oaspete pe domnul Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Electrica Furnizare Discount

Punctul central al discuției a fost despre cea mai arzătoare problemă din ultima perioadă, cea a colectării deșeurilor din Alba Iulia.

Am ajuns la concluzia că cea mai rapidă rezolvare este transportarea cantităților ”istorice”, depozitate pe șoseaua de centură și în cartierul ”Lumea Nouă”, la CMID Galda, astfel încât Polaris să aibă la dispoziție, pentru zilele de weekend și cele în care se generează multe deșeuri, o rezervă pentru depozitare, iar domnul Ministru ne-a asigurat că va face demersurile necesare preluării acestei cantități de către RER Vest.

Totodată l-am informat despre faptul că am depus documentația pentru aprobare, la Agenția de Mediu Alba, a unui depozit de materiale inerte, rezultate din construcții, care va fi gestionat direct de către primărie.

Am discutat si despre faptul că, prin PNRR, vor fi puse la dispoziție fonduri pentru înființarea și modernizarea spațiilor de depozitare a deșeurilor, fie ele subterane sau supraterane, din interiorul orașelor, astfel încât acestea să fie standarde de mediu europene, iar Alba Iulia va fi printre orașele care vor accesa aceste fonduri.

Îi mulțumesc domnului Ministru pentru buna relație cu Municipiul Alba Iulia”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Publicat

în

Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele, afișate ASTĂZI pe EDU.RO

Examenul scris din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice a avut loc pe 21 iulie 2021.

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în județul Alba

Click AICI pentru rezultatele la Titularizare 2021, în România

Primele rezultate vor fi afișate în astăzi, 27 iulie 2021, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Electrica Furnizare Discount

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4- 5 august.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea