Reluarea serviciilor medicale la Spitalul Blaj: Peste cât timp se vor putea face internări pe secții

Într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar spune că reluarea serviciilor medicale la Spitalul Blaj, este prioritatea administrației locale și că după ultimele discuții purtate cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și cu Primul Ministru, Ludovic Orban, s-au primit asigurări că, în aproximativ o săptămână, se va redeschide Ambulatoriul Spitalului, urmând ca peste alte 2-3 săptămâni să se poată face și internări pe secții.

„Lipsa serviciilor medicale, altele în afara celor de tratare a cazurilor de coronavirus din județul Alba, la Spitalul Municipal Blaj este o preocupare a mea și a conducerii spitalului și facem toate eforturile pentru a rezolva această problemă, care afectează populația din zonă.

ELIT

În acest sens, am purtat și purtăm în continuare discuții cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și cu Primul Ministru, Ludovic Orban, pentru ca secțiile spitalului să se deschidă cât mai repede. Am primit asigurări că, în aproximativ o săptămână, vom putea redeschide Ambulatoriul Spitalului, urmând ca peste alte 2-3 săptămâni să putem face și internări pe secții.

Le-am explicat oficialilor guvernamentali că nu este normal ca locuitorii din Blaj și din zona Târnavelor să se deplaseze 40-70 km până la Alba Iulia, pentru urgențe și tratarea bolilor cronice, un alt argument fiind numărul mic de bolnavi, tratați de COVID-19, internați la Spitalul Blaj. Am primit promisiunea că această situație va fi rezolvată favorabil în cel mai scurt timp.

Mihail David - 2020

Vreau să vă reamintesc faptul că nu a fost decizia noastră ca Spitalul Municipal Blaj să fie desemnat spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ. Municipiul Blaj s-a opus, fiind total împotriva unei astfel de propuneri.

Decizia ca Spitalul Blaj să devină spital suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus a aparținut în exclusivitate Ministerului Sănătății, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr.533/29 martie 2020, în coordonarea căruia se află spitalele de acest gen pe timpul stării de urgență și a celei de alertă, care a fost împuternicit de Ministerul Afacerilor Interne să emită acte administrative, în acest sens, pe timpul pandemiei de coronavirus.

Emiterea acestui ordin referitor la Blaj a avut la bază mai multe criterii, prevalând faptul că Spitalul Blaj este, din punct de vedere al performanțelor și infrastructurii, printre cele mai bune spitale de acest nivel din țară (locul al doilea la ultima statistică a Ministerului Sănătății), fiind totodată al doilea în județul Alba, după SJU Alba Iulia.

Vă asigur că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca populația Blajului să beneficieze de serviciile medicale necesare și sunt încrezător că această situație se va rezolva conform promisiunilor primite.

Vă mulțumesc, încă o dată, pentru toate eforturile și sacrificiile pe care le-ați făcut în aceste două luni, fără de care nu am fi fost în situația fericită de a nu avea, în acest moment, cazuri confirmate de coronavirus în orașul nostru.

Rămânem uniți, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine și că la Blaj vom avea parte numai de vești bune!”. a scris primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar pe facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...