Rămâi conectat

Actualitate

Reînscrierile copiilor la grădinițe se desfășoară în perioada 4 – 20 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reînscrierile copiilor la grădiniță încep de miercuri si se vor încheia pe 20 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Înscrierile propriu-zise vor începe pe 23 mai.

copii saraci gradinitaÎn vederea cuprinderii în învatamântul prescolar a copiilor cu vârste între 3 si 6 ani, se deruleaza, succesiv, urmatoarele etape la nivelul fiecarei unitati de învatamânt: reînscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de învatamânt prescolar în acest an scolar si doresc sa o frecventeze si în anul scolar 2016-2017, respectiv înscrierea copiilor nou-veniti. Reînscrierile se vor desfasura în perioada 4 – 20 mai, iar înscrierile în doua etape: 23 mai – 17 iunie, respectiv 27 iunie – 29 iulie, precizeaza MENCS.

Orarul reînscrierilor si al înscrierilor va fi stabilit de conducerea unitatii de învatamânt si va fi afisat, la loc vizibil, în fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (daca exista) si pe site-ul inspectoratelor scolare.

În situatia în care, într-o unitate de învatamânt, numarul cererilor de înscriere este mai mare decât numarul de locuri libere vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale (stabilite de Ministerul Educatiei) si criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învatamânt prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pâna la data de 20 mai).

Cererile respinse fie ca urmare a optiunilor insuficiente din fisa de înscriere, fie din cauza absentei locurilor la unitatea de învatamânt dorita vor putea fi redepuse si aprobate în etapele imediat urmatoare sau în etapa de ajustari, programata în perioada 1 – 31 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea