Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

REGULI stricte la reluarea activității cu publicul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba: Program zilnic de 4 ore, mască obligatorie printre măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

REGULI stricte la reluarea activității cu publicul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba: Program zilnic de 4 ore, mască obligatorie printre măsuri

În vederea aducerii la îndeplinire a prevederilor ordinului nr. 79 din 14.05.2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Cabinet Procuror General și a Ordinului nr. 31 din 15.05.2020 al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, comunicăm următoarele:

– Începând cu data de 15 mai 2020 activitatea de relații cu publicul în cadrul parchetelor se reia, cu stabilirea unui program zilnic de 4 ore, în intervalul orar 09, 00 – 13,00.

– Se menține în continuare măsura de suspendare a activității de primire în audiență, până la data de 31 august 2020.

– Toate solicitările adresate parchetelor și conducerii acestora (sesizări, cereri, memorii, petiții ,etc.) vor fi primite de regulă prin poștă, fax, sau e-mail(Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, mun. Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr.24, jud. Alba, fax 0258/812203, [email protected]), sau la sediul unităților în căsuța poștală anume amenajată la posturile de control acces în unitate.

În vederea comunicării actelor de procedură şi citaţiilor, se vor solicita părţilor şi participanţilor adrese de poştă electronică şi contactele telefonice. În cuprinsul citaţiilor se va face menţiune expresă, în sensul că, dacă persoana citată este diagnosticată cu SARS-COV-2, este în carantină sau în izolare la domiciliu, nu se va prezenta la sediul parchetului, dar va comunica în scris, prin mijloace de la distanţă, motivul care justifică absenţa.

– Se menține obligația completării de către public a declarației pe proprie răspundere conform formularului prev. în anexa 1 la Ordinul nr.63/27.03.2020 al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

– Se instituie în plus obligativitatea verificării de către organele de jandarmi aflate în serviciu de pază şi control acces, a temperaturii corporale pentru tot personalul parchetului, cât şi pentru publicul, ori persoanele angrenate în activităţile judiciare care au primit acceptul de intrare în unitate, folosind mijloacele tehnice ce vor fi puse la dispoziţie de parchet. În cazul în care temperatura măsurată depăşeşte 37,3 grade C în urma a două măsurări consecutive ( la interval de 10 minute), nu va fi permis accesul. Nu va fi permis accesul persoanelor care refuză verificarea temperaturii.

– La intrarea în sediul parchetului, se va proceda în mod obligatoriu la dezinfectarea mâinilor de către toate persoanele. Purtarea măştii faciale este obligatorie pe toată durata în care persoana se află în sediu; nerespectarea acestei măsuri conduce la îndepărtarea din sediu a persoanei din afara personalului instituţiei. În mod excepţional, pentru vizitatorii care nu au mască facială, aceasta va fi pusă la dispoziţie de parchet.

Purtător de cuvânt,
Prim procuror adjunct,
Guş Octavia Raluca


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea