Reguli la cumpărături în mall-uri: Timp redus la cabina de probă și interzicerea testării produselor cosmetice pe piele

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a semnat, marți, 16 iunie, ordinul care prevede ce măsuri trebuie luate în mall-uri, în sălile de pariuri sau de jocuri de noroc pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Printre acestea se nunără reducerea timpului de acces la cabina de probă și interzicerea testării cosmeticelor pe piele, potrivit Mediafax.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Nelu Tătaru, în mall-uri, săli de jocuri de noroc sau de pariuri este obligatorie purtarea măștii de protecție, izolarea la domiciliu a angajaților care prezintă simptome sau au intrat în contact cu persoane bolnave și spălarea frecventă a mâinilor.

ELIT

În mall-uri trebuie instalate panouri de informare cu privire la regulile de igienă și distanțare fizică, a unor indicatoare de restricționare a aglomerării și de stabilire a unor fluxuri de vizitare unidirecționale pentru facilitarea menținerii distanțării fizice. La intrare se va face un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie.

„Accesul clienților în cadrul centrelor comerciale tip mall se va realiza astfel încât să se asigure distanţarea fizică (numărul maxim de persoane va fi calculat în funcție de suprafaţa centrului commercial, cu asigurarea unei suprafeţe de minim 7 mp/ persoană)”, se arată în ordin. Potrivit acestuia, mai este necesară dezinfecția frecventă a suprafețelor, a caselor de marcat și POS-urilor, dar și instalarea de dispensere cu produse biocide pentru dezinfecția mâinilor în holurile principale ale cladirii, lifturi, coridoare, scări.

Mihail David - 2020

De asemenea, se interzice testarea produselor cosmetice pe piele și se va reduce timpul de acces în cabina de probă (de ex. prin a permite accesul cu doar 3 articole de persoană), se mai arată în ordin. Locurile de joacă pentru copii, sălile de cinema și sălile de jocuri din cadrul centrelor comerciale rămân închise.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...