Reguli care ar putea fi introduse în spitale după data de 15 mai: Ce spune Raed Arafat
Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Stuații de Urgență, a declarat că după data de 15 mai, odată cu intrarea în starea de alertă, în spitale vor fi introduse reguli noi pentru răspândirii cazurilor de noul coronavirus.
„Vreau să clarific situația. Noi nu am inchis spitale. Au fost spitale desemnate COVID și non-COVID. Regula care s-a dat atunci este o regulă din medicina de dezastre. Când te aștepti, atenție, când te aștepți la un număr mare de cazuri, mai ales când este un risc de contagiozitate, cazurile care nu sunt obligatorii să fie în spital la acest moment nu mai vin decât dacă starea lor e urgentă sau dacă starea lor se poate deteriora pe perioada așteptării. Atunci ei trebuie tratați. Noi am lăsat acest lucru în mâna medicilor. Nimeni nu le-a spus medicilor „nu aveți voie să internați”, nimeni nu le-a spus medicilor „nu internați decât după ce are testul COVID”. S-a întâmplat în unele zone.
După data de 15, da, răspunsul este că spitalele trebuie să primească, dar vor fi reguli. Sfatul meu: nu mergeți la UPU decât dacă aveți urgențe. În continuare este loc expus acolo. Și bineînțeles, la UPU se va face un pre-triaj și va fi o zonă pentru bolnavii cu febră, cu simptomatologie respiratorie.
În interiorul spitalului și la ambulatorii vor fi următoarele reguli:
La ambulatoriu trebuie eliminată așteptarea la grămadă. Mai degrabă trebuie să intre programarea. Te vede medicul, ai plecat, vine următorul. Eventual va fi o zonă de așteptare cu două sau trei persoane care așteaptă să intre, la o distanță semnificativă.
În spitale, dacă e un salon care avea cinci paturi, poate de acum va avea trei paturi și să fie distanța mai mare. Asta trebuie să stabilească epidemiologul spitalului.
Spitalele vor avea circuite, zone destinate bolnavilor cu COVID și alt probleme. Va fi foarte greu pe parcurs să păstrăm spitale COVID și non-COVID. Ulterior, fiecare spital va trebui să aibă zone în care un bolnav COVID pozitiv care altă problemă să poată fi tratat.
Personalul medical trebuie să fie protejat continuu”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.
sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]