Rămâi conectat

Politică Administrație

Regulamentul privind parcarea cu plată din Cetatea Alba Carolina va fi supus spre aprobare Consiliului Local Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

taxa-parcare-cetate001Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în Cetatea Alba Carolina va fi dezbătut și votat de consilierii locali în ședința din 31 iulie a.c.

În cadrul proiectului de ”Reconstituire și punere în valoare a accesului pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina” s-a achiziționat un sistem de control acces (aparat de taxare cu cameră video, bariere, semafoare), care a fost montat la capătul podului auto de beton, din zona Hotelului Cetate, ce asigură accesul auto în Cetatea Alba Carolina. Prin această modalitate de acces a autovehiculelor se dorește deținerea controlului asupra fluxului de autovehicule și gestionarea traficului în parcările amenajate, atât pe zona de Vest a Cetății Alba Carolina, cât și în interiorul acesteia. (…) Prin regulament se aprobă modul de organizare și funcționare a serviciilor pentru care se propun taxe speciale (n.r. pentru funcționarea unor servicii publice create în interesul persoanelor fizice și juridice, conform Legii finanțelor publice locale)”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Sistemului de Parcare cu Plată în Cetatea Alba Carolina cuprinde normele care trebuiesc respectate de către conducătorii autovehiculelor care parchează în interiorul Cetăţii, în spaţiile pentru care au primit accesul.

Vor fi puse la dispoziție 247 locuri de parcare pentru public și 10 locuri de parcare pentru autovehiculele persoanelor cu handicap.

Vizitatorii vor achita un tarif de 2 lei/oră pentru un loc de parcare, contravaloarea calculându-se automat în funcţie de durata de staţionare; intervalul minim de staționare este de 60 de minute.

Accesul autovehiculelor se efectuează prin sistemul de bariere montate pe strada Unirii și este permis doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată sub 3,5 tone. La intrarea în Cetatea Alba Carolina se află o barieră de acces şi o unitate prevăzută cu un dispozitiv de eliberare tichet cu cod de bare.

Orarul de funcţionare a sistemului de taxare pentru staţionarea în parcare este de luni-duminică, în intervalul orar 00.00 – 24.00

Sumele rezultate din plata tarifului de acces cu autovehiculele în Cetatea ALBA CAROLINA se vor încasa de Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local şi constituie venit la bugetul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea