Rămâi conectat

Economie

Registru național de franciză pentru antreprenorii români. Ce reguli a modificat Guvernul

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Registru național de franciză pentru antreprenorii români. Ce reguli a modificat Guvernul

România va avea Registrul național de franciză, o unitate-pilot care va asigura cea mai ușoară cale de aplicare în practică “a rețetei de succes a francizorului, de a testa sistemul de franciză și infrastructura acestuia”, conform unui proiect de lege de modificare şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, adoptat în ședința din 24 octombrie de Guvern.

În nota de fundamentare a proiectului se arată că unii antreprenori nu au testat conceptele, vânzarea acestora făcându-se fără niciun fel de experiență în domeniu, astfel că “au apărut numeroase afaceri, etichetate drept francize, care au oferit modele neverificate și lipsite de viabilitate. Așa se face că, după o perioadă relativ redusă de la înființare, companii românești, din diverse domenii, dar mai ales din zona de imobiliare și brokeraj bancar, au pus bazele unor rețele nesustenabile, generând falimente pentru sute de francizați, care au cumpărat, în cel mai bun caz, iluzii deșarte”.

Unitatea pilot se va asigura că francizorul va pune la dispoziția beneficiarului, francizatul, toate informațiile pentru rentabilizarea conceptului de afaceri, pentru minimum un an.

Registrul național de franciză va avea fișe și dosare complete cu fiecare franciză, astfel că orice beneficiar va avea posibilitatea de a afla toate informațiile necesare, verificate în prealabil de către Asociația Română de Franciză.

„Art. 3 – Ȋn termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Asociația Română de Franciză, asociație de utilitate publică, va înființa Registrul Național de Franciză în care se vor înregistra, la cerere, informațiile furnizate de către francizori prin documentul de dezvăluire de informații. Francizorii au posibilitatea de a înregistra în mod gratuit documentul de dezvăluire de informații în Registrul Național de Franciză”.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea