Reforma în formaţiunea portocaliilor ar putea începe de la Alba Iulia Liderii PDL Alba cred că pe viitor guvernarea nu mai trebuie suprapusă cu politica partidului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Liderii PDL Alba au comentat ieri, în cadrul conferinţei de presă săptămânale a partidului ce a premers Conferinţa Judeţeană de astăzi, ideea lansată de Adriean Videanu conform căruia pe viitor preşedintele partidului să nu mai fie şi premier. Alexandru Pereş, Clement Negruţ şi Ion Dumitrel cred că aceasta ar fi o variantă de dorit, în condiţiile în care „partidul s-a erodat foarte mult în perioada când premierul a fost şi preşedinte de partid”. „Este de luat în calcul şi de analizat o asemenea variantă pentru că trebuie să recunoaştem că noi, ca partid, ne-am erodat foarte mult cu premier preşedinte de partid”, este de părere secretarul general al PDL Alba, senatorul Alexandru Pereş. La rândul său deputatul PDL Clement Negruţ crede că „am făcut o greşeală când am suprapus guvernarea cu politica partidului”. „În niciun caz PDL nu a ajuns la guvernare prin măsurile pe care le-a luat şi atunci nu trebuie să mai mergem pe ideea de a identifica guvernul cu partidul. Viitorul preşedinte al partidului va trebui să gestioneze foarte bine resursa umană din partid, în sensul în care profesioniştii din partid să fie numiţi miniştri iar cei care fac politică să facă doar politică. Trebuie să recunoaştem că nu ne-a prea ieşit modul în care am abordat guvernarea şi partidul”, a spus Negruţ, potrivit căruia sunt şi alte neajunsuri: multe proiecte de lege nu trec din cauză că miniştrii-parlamentari sunt de multe ori prea ocupaţi şi reţinuţi cu alte treburi şi nu pot fi prezenţi la şedinţe pentru a vota. Ei nu au vrut însă să spună dacă organizaţia din Alba îl va susţine sau nu pe Vasile Blaga pentru a ajunge viitorul preşedinte al democrat-liberalilor, pe motiv că este o discuţie prematură. Despre cum ar trebui să fie viitorul preşedinte al PDL a vorbit prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor din Alba, Ion Dumitrel: „Viitorul preşedinte al PDL trebuie să cunoască foarte bine partidul, să adopte o altă politică a resurselor umane de sus până jos şi să pună în practică acea depolitizare despre care se vorbeşte atât. Nu în ultimul rând membrii BPN trebuie să facă politică la nivel naţional şi să ne lase pe noi, cei din judeţe, să facem politică locală”.
Ioana PITICARIU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

costelus2011 5 februarie 2011 at 16:33

foarte bine; cam asa o vad eu la nivel de judet :dumitrel la munca pentu ca e baiat harnic, peres la propaganda ca e bun muncitor cu gura si hava la strans recolta pentruca el e seful…ce ziceti?

dan 5 februarie 2011 at 20:39

sa le mearga bine

Comentariile sunt oprite