Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Referendum pentru proiectul “Roșia Montană” chiar în ziua alegerilor parlamentare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii grupurilor politice din cadrul Consiliului Județean Alba au decis astăzi rediscutarea propunerii de organizăre în data de 9 decembrie a unui referendum privind dezvoltarea mineritului în Apuseni, cu referire în special la exploatarea zăcămintelor de aur și argint de la Roșia Montană.

În acest sens cei 35 de primari care au solicitat în luna octombrie, printr-un memoriu, consultarea publică, se vor întâlni luni pentru a stabili întrebarea sau întrebările la care locuitorii zonelor miniere vor trebui să răspundă.

Umează apoi redactarea unei Hotărâri de CJ, pe care consilierii județeni o vor supune votului în următoarea ședință, în data de 16 noiembrie.

Memoriul întocmit în data de 2.10.2012 și înregistrat la Consiliul Județean Alba la data de 12.102012 cu nr. de înregistrare 13.054, solicita comisiei juridice din cadrul CJ, un punct de vedere consultativ asupra legalității și oportunității organizării acestei consultări populare. El este semnat de primarii localităţilor Abrud, Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Bistra, Bucium, Ceru Băcăinţi, Ciuruleasa, Cricău, Galda de Jos, Gârda de Sus, Horea, Ighiu, Întregalde, Livezile, Lupşa, Meteş, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmetea, Râmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Stremţ, Vadu Moţilor, Vidra şi Zlatna.

Cele 35 de primării, dintr-un total de 78 care compun județul Alba, reprezintă peste 150.000 de cetățeni, aproape jumătate din locuitorii județului.

La ultima ședință de CJ, moment în care a fost dezbătut memoriul, consilierii județeni concluzionau faptul că  nu este oportună data de 9 decembrie, fiind vehiculată luna martie 2013, pentru respectiva consultare populară.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea