Rămâi conectat

Ştirea zilei

Redeschiderea restaurantelor se va face cu reguli STRICTE: Benzi cu sens unic, triaj la intrare, dezinfectarea meniurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.

„În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

Potrivit Profit.ro, vor fi prezente mai multe măsuri și restricții.

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic

Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de doi metri. La mesele din jur, aceștia vor păstra aceeași distanță, solnițele, meniurile și olivierele putând fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.

La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19.

De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.

Totodată, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.

Personalul va purta mască și se va dezinfecta de fiecare dată înainte de a servi, mesele vor fi și ele dezinfectate și se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea