Rămâi conectat

Actualitate

Redeschiderea restaurantelor pe 15 iulie. Marcel Vela: Nu ar fi exclus dacă, printr-o minune, ar scădea numărul de cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituţiile cu atribuţii de control şi verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi. Șeful MAI a mai adăugat că dacă „printr-o minune ar scădea numărul de cazuri de infectări cu coronavirus”, redeshiderea restaurantelor pe 15 iulie nu ar fi exclusă.

Ministrul a mai spus că se bazează pe angajaţii Ministerului de Interne în aplicarea legii, precizând însă că are încredere în faptul că cetăţenii vor fi responsabili şi că numărul de cazuri nu va mai creşte foarte mult.

„Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecţia consumatorului, ITM-urile, toată zona de control şi de verificare va fi în teren. (…) Toţi vom fi atenţi în această perioadă, există un plan de măsuri (…), toate forţele sunt în teren şi vom fi atenţi ca cei care nu respectă regulile să fie sancţionaţi. Din păcate, sunt şi asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetăţeni respectă, sunt atenţi şi analizează, cântăresc fiecare acţiune, fiecare măsură pe care o pot respecta şi aplica”, a spus Marcel Vela.

Potrivit ministrului, prefecţii vor trebui să raporteze zilnic ceea ce se întâmplă în teren, menţionând, totodată, să autorităţile locale şi judeţene au un rol important în reducerea numărului de cazuri de noi infectări cu COVID-19.

„Am dispus, încă de ieri (vineri, n.r.), ca prefecţii să raporteze zilnic tot ceea ce se întâmplă la nivel judeţean, în acelaşi timp să fie în teren, să facă apel la presa judeţeană de a participa la aceste controale pentru că, în mod esenţial, este importantă comunicarea publică. În acelaşi timp, prefecţii au şi acest atribut de a coordona, la nivelul judeţelor, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi pot să le convoace în fiecare zi pentru a analiza în mod operativ, real şi eficient, situaţia la nivelul fiecărui judeţ. Pot fi judeţe care stagnează, care înregistrează o creştere sau o scădere a cazurilor, şi în urma implicării autorităţilor judeţene, că sunt primari, consiliul judeţean sau prefectura, toate forţele trebuie să concure la acest efort naţional de a salva sănătatea populaţiei. Cel mai important este să salvăm vieţile”, a spus Vela.

Întrebat despre o posibilă redeschidere a restaurantelor pe 15 iulie, ministrul Afacerilor Interne a arătat că n-ar fi exclus, dacă „printr-o minune” ar scădea într-un „mod evident” numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

„După cum evoluează această epidemie, 15 fiind săptămâna viitoare totuși, miercuri, doar printr-o minune să spunem că ar scădea cazurile, nu ar fi exlus. Dar, cum această minune depinde de fiecare dintre noi, avem posibilitatea fiecare dintre noi să facem minuni.”, a conchis Marcel Vela.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea