Ziarul Unirea

Recunoaștere pentru Cetatea Alba Carolina și Catedrala Romano-Catolică. Două stele acordate de autorii Ghidului Michelin

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Autorii Ghidului Michelin au plasat Cetatea Alba Carolina și cea mai veche clădire din oraș pe harta obiectivelor la care merită să facem o oprire.

Unul dintre primele lucruri care ne vin în minte când auzim de Ghidul Michelin sunt stelele. Acestea sunt folosite cu scopul de a-i ajuta pe turiști să-și organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice.

ELIT

Două stele Michelin

Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume obiectiv, loc şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă „merită vizitat“, două stele se traduce prin “merită o oprire“, iar o stea este echivalentul pentru „interesant“.

Autorii Ghidului Verde Michelin România 2019 au pus pe harta obiectivelor la care merită să facem o oprie și Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România. Fortificația este un spațiu care nu lasă indiferent turistul, român sau străin, ci îl transpune într-o poveste. Este locul în care vizitatorii pot trăi experiențe turistice și culturale de neuitat.

Două stele Michelin a primit și cea mai veche catedrală din Transilvania, Catedrala Romano-Catolică, aflată în inima Cetății Alba Iulia. Edificiul figurează pe lista celor mai importante monumente de arhitectură medievală de stil romanic din România și din această parte a Europei.

Plasarea celor două obiective turistice din Alba Iulia în celebrul ghid de turism este sinonimă cu recomandarea turistică a editorilor avizaţi Michelin, dar și cu recunoașterea valorii culturale şi sociale a acestora.

Ghidurile Michelin sunt printre cele mai apreciate de călători și acoperă mai multe domenii. Cel mai cunoscut este Ghidul Roșu Michelin, care include cele mai bune restaurante din lume.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419