Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recunoaștere pentru Cetatea Alba Carolina și Catedrala Romano-Catolică. Două stele acordate de autorii Ghidului Michelin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autorii Ghidului Michelin au plasat Cetatea Alba Carolina și cea mai veche clădire din oraș pe harta obiectivelor la care merită să facem o oprire.

Unul dintre primele lucruri care ne vin în minte când auzim de Ghidul Michelin sunt stelele. Acestea sunt folosite cu scopul de a-i ajuta pe turiști să-și organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice.

Două stele Michelin

Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume obiectiv, loc şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă „merită vizitat“, două stele se traduce prin “merită o oprire“, iar o stea este echivalentul pentru „interesant“.

Autorii Ghidului Verde Michelin România 2019 au pus pe harta obiectivelor la care merită să facem o oprie și Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România. Fortificația este un spațiu care nu lasă indiferent turistul, român sau străin, ci îl transpune într-o poveste. Este locul în care vizitatorii pot trăi experiențe turistice și culturale de neuitat.

Două stele Michelin a primit și cea mai veche catedrală din Transilvania, Catedrala Romano-Catolică, aflată în inima Cetății Alba Iulia. Edificiul figurează pe lista celor mai importante monumente de arhitectură medievală de stil romanic din România și din această parte a Europei.

Plasarea celor două obiective turistice din Alba Iulia în celebrul ghid de turism este sinonimă cu recomandarea turistică a editorilor avizaţi Michelin, dar și cu recunoașterea valorii culturale şi sociale a acestora.

Ghidurile Michelin sunt printre cele mai apreciate de călători și acoperă mai multe domenii. Cel mai cunoscut este Ghidul Roșu Michelin, care include cele mai bune restaurante din lume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea