Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Recunoaştere internaţională: Alba Iulia – destinaţie europeană de excelenţă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Municipiul Alba Iulia va primi premiul de destinaţie europeană de excelenţă, cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat la Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012

După cum ştiţi, în acest an, oraşul Alba Iulia a fost desemnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin intermediul proiectului EDEN, lansat de Comisia Europeană ca destinaţie europeană de excelenţă (pentru tema regenerarea siturilor fizice). Înmânarea diplomei va avea loc la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo, de minister, în perioada 15-18 noiembrie 2012. Alba Iulia este al douăzecişitreilea oraş european care primeşte acest titlu, iar ca recompensă, municipiul Alba Iulia va beneficia de promovare gratuită în cadrul tâgurilor de turism naţionale şi internaţionale. După cum ne-a informat primarul Mircea Hava, în cadrul târgului din acest an, Alba Iulia va avea un stand de prezentare, iar materialele de promovare vor fi axate în principal pe Cetatea Alba Carolina.

„Într-un timp relativ scurt, Alba Iulia a ajuns, iată, a douăzecişitreia destinaţie europeană de excelenţă, şi asta nu că am votat eu sau alţii, asta au apreciat-o cei care se pricep în acest domeniu, ceea ce este un lucru excepţional pentru noi”, a declarat primarul Mircea Hava, într-o conferinţă de presă, ce a avut loc ieri, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Vă prezentăm mai jos adresa MDRT EDEN ce i-a fost trimisă primarului Mircea Hava de către Direcţia Generală Turism şi Dezvoltare Turistică, a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului:

„Stimate domnule primar,

Vă mulţumim pentru participarea în cadrul concursului naţional EDEN Destinaţii Europene de Excelenţă, ediţia 2012, tema 2 – turismul şi regenerarea siturilor fizice şi vă informăm că în urma procedurii de selecţie, destinaţia Municipiul Alba Iulia a fost desemnată ca fiind câştigătoare, cu un punctaj de 89,6 puncte.

Destinaţia va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat de Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde va dispune de spaţiu de prezentare gratuit în cadrul standului ministerului.

Felicitări pentru titlul obţinut şi sperăm la o colaborare viitoare cât mai fructuoasă.

Cu deosebită consideraţie,
Carmen Moraru, director general”

Acronimul EDEN („European Destinations of Excellence”) a fost ales pentru a desemna destinaţiile europene de excelenţă. Acest proiect promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Uniunea Europeană. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „destinaţie turistică de excelenţă” în fiecare ţară participantă. Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene. Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa şi promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.

Principala trăsătură a destinaţiilor selectate este implicarea acestora în promovarea unor modele sociale, culturale şi de mediu durabile. Laureaţii acestui premiu sunt destinaţii europene emergente, puţin cunoscute, din cele 27 de state membre şi din ţările candidate. Proiectul EDEN contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea