Record! Patronii Google s-au îmbogățit într-o singură zi cu 8 miliarde de dolari după ce acțiuniile companiei au crescut cu 16 la sută

 co-fondatori Google Sergey Brin and Larry Page. Fotografie de John MacDougall — AFP
co-fondatori Google Sergey Brin and Larry Page. Fotografie de John MacDougall — AFP

Compania Google a depășit vineri un record deținut până acum de către marele său rival Apple, câștigând mai mult de 65 miliarde de dolari capitalizare de piață într-o singură ședință la bursă, creștere nemaîntâlnită până acum pentru o companie din SUA, potrivit bursorama.com

Acțiunea gigantului de internet s-au închis la un nivel record de 699.92 dolari, o creștere de 16,26% față de ziua precedentă, majorare amplificată de anunțul făcut de noul Chief Financial Officer, Ruth Porat, privind intenția companiei de a controla mai strict cheltuielile, precum și datorită rezultatelor financiare foarte bune ale subsidiarei YouTube videoclipuri online.

ELIT

Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, s-au îmbogățit astfel cu nu mai pițin de 4 miliarde de dolari americani fiecare, într-o singură zi, grație sistemului bursier în care este listată compania.

Potrivit analiștilor de la Howard Silverblatt, S & P Dow Jones Indices, Google a „realizat cu ușurință un record”, capitalizând compania cu 65.100.000.000 de dolari într-o zi, ajungând astfel la un capital pentru întregul grup de 468.300.000.000 de dolari.

Pentru comparație, câștigul Google este mai mare decât valoarea totală de stoc estimată a producătorului de mașini Ford (circa 58 miliarde dolari), sau a grupului IT Hewlett Packard (de circa 55 miliarde de euro).

Recordul anterior a fost deținut până în prezent de compania computer Apple cu 46 miliarde dolari câștigate într-o ședință în aprilie 2012.

BT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

jean 22 iulie 2015 at 7:53

s-au „inbogatit”? mama ei de gramatica.

Așa zis-a Burebista 22 iulie 2015 at 7:59

Râd și analfabeții de ziar.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...