Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Record! Patronii Google s-au îmbogățit într-o singură zi cu 8 miliarde de dolari după ce acțiuniile companiei au crescut cu 16 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
 co-fondatori Google  Sergey Brin and Larry Page. Fotografie de John MacDougall — AFP

co-fondatori Google Sergey Brin and Larry Page. Fotografie de John MacDougall — AFP

Compania Google a depășit vineri un record deținut până acum de către marele său rival Apple, câștigând mai mult de 65 miliarde de dolari capitalizare de piață într-o singură ședință la bursă, creștere nemaîntâlnită până acum pentru o companie din SUA, potrivit bursorama.com

Acțiunea gigantului de internet s-au închis la un nivel record de 699.92 dolari, o creștere de 16,26% față de ziua precedentă, majorare amplificată de anunțul făcut de noul Chief Financial Officer, Ruth Porat, privind intenția companiei de a controla mai strict cheltuielile, precum și datorită rezultatelor financiare foarte bune ale subsidiarei YouTube videoclipuri online.

Cofondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, s-au îmbogățit astfel cu nu mai pițin de 4 miliarde de dolari americani fiecare, într-o singură zi, grație sistemului bursier în care este listată compania.

Potrivit analiștilor de la Howard Silverblatt, S & P Dow Jones Indices, Google a „realizat cu ușurință un record”, capitalizând compania cu 65.100.000.000 de dolari într-o zi, ajungând astfel la un capital pentru întregul grup de 468.300.000.000 de dolari.

Pentru comparație, câștigul Google este mai mare decât valoarea totală de stoc estimată a producătorului de mașini Ford (circa 58 miliarde dolari), sau a grupului IT Hewlett Packard (de circa 55 miliarde de euro).

Recordul anterior a fost deținut până în prezent de compania computer Apple cu 46 miliarde dolari câștigate într-o ședință în aprilie 2012.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea