Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Record la AJF Alba, doar 18 minute a durat AGO! Discurs radical al antrenorului Alin Hancăș la nivel juvenil

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adunarea Generală Ordinară a Asociației Județene de Fotbal Alba, de vineri, 12 august, a stabilit un record: întâlnirea durând doar 18 minute.

Cu 48 de membri prezenți și un moment de reculegere în memoria regretatului Ioan “Nică” Smadea, AGO s-a derulat “pe repede înainte”, toate punctele de pe ordinea de zi fiind votate în unanimitate.

Cristian Petropulos, președintele AJF Alba a anunțat că a fost semnat un nou proiect cu CJ Alba, în valoare de 350.000 de lei, prima tranșă fiind deja virată. În competițiile fotbalistice organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba în ediția 2022/2023 vor activa 62 de cluburi, fiind afiliate definitiv Orient Blandiana, Șoimii Vințu de Jos, Dacia Mihalț, Tineretul Roșia Montană și Național Rădești (5 echipe), respectiv dezafiliate definitiv Tineretul Șona, Viitorul Abrud, Navobi Alba Iulia, Voința Teiuș, Euro Șpring, ACF Metalurgistul Cugir 1939, Unirea Juniors Alba Iulia și Gloria Cricău 2019 (8 echipe).

Citește și: Liga 5, ediția 2022/2023 în Alba: trei serii a câte 10 echipe și format nou pentru Cupa României

Întâmpinați de membrii în Biroul Executiv echipați cu tricouri personalizate, reprezentanții fotbalului amator din județ au primit agende și pixuri cu sigla AJF Alba.

*Hancăș a pus degetul pe rană la nivel juvenil

Pata de culoare a acestei întâlniri cu reprezentanții fotbalului amator a fost oferită de discursul lui Alin Hancăș, antrenor recunoscut pentru activitatea excelentă la nivel juvenil. Tehnicianul blăjean a atins problemele fotbalului românesc, a salutat decizia FRF de a nu se mai întocmi clasamente la categoriile mici de vârstă,  a pus degetul pe rană, vorbind de decalaj comparativ cu celelalte campionate din Europa, de educație, dezvoltarea nefirească a micuților fotbaliști, dar mai ales de presiunea inutilă pusă de antrenori și de părinți. Și-a exemplificat punctul de vedere printr-un citat al unui cursant la SFA:

Un antrenor de copii antrenează în primul an părinții, iar unul de seniori antrenează în prima lună președintele”.

În acest context precizăm că echipele din Liga 4 sunt obligate să utilizeze un jucător Under 20 (2003), grupările din cel de-al 4-lea eșalon putând să activeze la Under 15, Under 17 sau Under 19 (cu minimum două echipe). La competițiile juvenile Under 17 și Under 19 se va trece la un nou format: în toamnă – un tur de campionat (cum va fi împerecherea), iar în primăvară play-off și play-out.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea