Rămâi conectat

Actualitate

Record istoric pentru euro: Moneda a atins un nou minim, în urma opririi conductei de gaze de către Rusia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Record istoric pentru euro: Moneda a atins un nou minim, în urma opririi conductei de gaze de către Rusia

Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, euro a scăzut sub 99 de centi, devremece lira sterlină a fost în corzi, luni, pe fondul opririi furnizării de gaze de către Rusia pe conducta sa principală spre Europa.

Euro a coborât la 0,9880 dolari în tranzacțiile din Asia, cel mai scăzut nivel din 2002, în timp ce lira sterlină a atins un nou minim al ultimilor doi ani și jumătate, la 1,14445 dolari, și a rămas aproape de minimul pandemic.

Indicele dolarului american, care măsoară dolarul în raport cu un coș de șase valute, euro fiind cea mai ponderată, a atins un nou maxim al ultimelor două decenii, urcând la un maxim de 110,25. Rusia a anunțat că nu va relua livrările pe conducta Nord Stream, invocând o scurgere la o turbină. Acest lucru a coincis cu anunțul miniștrilor de finanțe din Grupul celor Șapte de a stabili un plafon de preț pentru petrolul rusesc.

Lira sterlină a fost, de asemenea, afectată de îngrijorările legate de creșterea costurilor energiei. Ministrul britanic de externe, Liz Truss, a declarat în weekend că va lua măsuri imediate pentru a combate creșterea facturilor la energie și pentru a spori aprovizionarea cu energie dacă va deveni următorul prim-ministru al Marii Britanii, așa cum se așteaptă. „Nu putem avea încredere în perspectivele pentru gazele naturale în Europa, iar acest lucru este negativ pentru euro. Depinde foarte mult de Putin”, a declarat Osamu Takashima, strategul-șef FX al Citigroup Global Markets.

Yenul, la 140,38 pentru un dolar, a fost sub presiune, aproape de minimul ultimilor 24 de ani. Dolarul australian, sensibil la risc, a scăzut cu 0,41% și a fost aproape de un minim al ultimelor șapte săptămâni, la 0,6780 dolari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea