Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

RECORD fără precedent în Spania: 39.000 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RECORD fără precedent în Spania: 39.000 de cazuri noi înregistrate în 24 de ore, cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei de COVID-19

Potrivit raportărilor Ministerului Sănătății, au fost confirmate 38.869 de cazuri noi şi s-au înregistrat 195 de decese, ceea ce aduce bilanțul total la 2,176 de milioane de cazuri, dintre care 52.878 s-au soldat cu moartea pacientului.

Aceste valori arată un „risc foarte mare, un risc extrem” în întreaga ţară, a subliniat ministrul pentru politici teritoriale şi al funcţiei publice, Carolina Darias, citată de AFP.

Citește și: Cei care călătoresc în Austria trebuie să completeze un formular online: Carantină 10 zile pentru toate persoanele care ajung în țară

„Presiunea asupra spitalelor continuă să se amplifice”, a adăugat ministrul sănătăţii, Salvador Illa, atrăgând atenţia că 27% din toate paturile de terapie intensivă ale țării sunt ocupate de bolnavi contaminaţi cu noul coronavirus. Ministrul a mai spus că numărul testelor este în creştere, după sărbătorile de sfârşit de an. Spania a făcut până acum, de la începutul pandemiei, peste 28 de milioane de teste.

Numeroase regiuni din Spania au introdus noi măsuri restrictive pentru a încerca să ţină sub control pandemia, printre care închiderea barurilor şi restaurantelor mai devreme sau carantinarea oraşelor pentru a-i împiedica pe locuitori să intre sau să iasă fără vreun motiv valabil.

Pe de altă parte, mai mult de 581.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost deja administrate în ţară, campania de vaccinare fiind pe punctul de a atinge „viteza de croazieră”, după cum a afirmat ministrul sănătăţii, care și-a exprimat satisfacţia pentru cele 93.000 de injecţii din ultimele 24 de ore.

În lume, de la începutul pandemiei, s-au îmbolnăvit până acum peste 92 de milioane de oameni, dintre care aproape 2 milioane au murit. Spania, cu peste 46 de milioane de locuitori, se află pe locul 9 în ierarhia mondială a țărilor după numărul de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. SUA, India, Brazilia, Rusia și Marea Britanie sunt statele cu cele mai multe cazuri.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea