Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Record de credite: România se împrumută cu 8 milioane de lei pe oră în luna iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Finanţelor Publice se împrumută cu 5,825 miliarde de lei de la băncile comerciale în iunie 2017, cu circa 42% mai mult decât în mai, când suma totală planificată a fost de 4,105 miliarde de lei, conform datelor publicate pe site-ul ministerului.

Sumele vor fi destinate finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice. Adică ne împrumutăm ca să plătim datoriile externe și pensiile.

Ministerul Finanţelor va organiza în iunie două licitaţii de certificate de trezorerie cu discont, în valoare totală de 1,8 miliarde de lei. Prima licitaţie vaî fi lansată în data 8 iunie 2017, valoarea emisiunii fiind de un miliard de lei, iar cea de-a doua va avea loc în data de 15 iunie şi o valoarea de 800 de milioane de lei.

De asemenea, vor mai fi organizate şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu scadenţa la 2, 4, 5, 7 şi 15 ani, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni, scrie magnanews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea