Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Recoltă bogată de premii pentru elevi matematicieni din judeţul Alba, la Concursul Interjudeţean „Gheorghe Lazăr”

Alexandra Mates

Publicat

în

*Valentin Breaz, elev al Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reuşit să obţină premiul I la clasa a XII-a

Cinsprezece elevi matematicieni din Alba s-au întors cu o recoltă însemnată de premii şi menţiuni de la Concursul Interjudeţean de Matematică „Gheorghe Lazăr”, ce a avut loc, în perioada 21-23martie, la Sibiu. Concursul s-a aflat la cea de-a XV-a ediție şi a fost destinat elevilor de clasele VII-XII. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” a fost gazda celor 260 de elevi participanţi din județele Alba, Brașov, Cluj, Mureș, Prahova și Sibiu.

 Județul Alba a fost reprezentat de elevi de la şcoli şi licee din Alba Iulia, Aiud, Blaj și Sebeș. Aceștia au avut o prezență exemplară, întorcându-se cu un bogat bagaj de premii și mențiuni constând în diplome, medalii, cărți și bani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pasiunea, interesul deosebit pentru matematică şi munca depusă cu susţinerea cadrelor didactice i-au făcut pe elevi să demonstreze că au cu adevărat ceva de spus în ale matematicii. Sunt cu atât mai demne de remarcat rezultatele lor cu cât au concurat cu elevi de la școli și licee de prestigiu precum „Andrei Șaguna” din Brașov sau „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

 Iată mai jos elevii din Alba premiaţi şi şcolile de unde aparţin:

Clasa a VII-a:

 Filip Munteanu , Şcoala Gimnazială „Axente Sever „ Aiud – premiul III

Claudia Maniu, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – menţiune specială

 Clasa a IX-a:

Paul Liviu Filip, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş – premiul II

Sergiu Florentin Megieşan, Colegiul Naţional Inochentie Micu Clain  – menţiune

Doriana Groza, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş – menţiune premiul „Lions”

Ioana Cristina Stănuşiu, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş – menţiune

 Clasa a X-a:

 Diana Ştefan, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş –menţiune

Vasile Alin Sevestrean, Colegiul Naţional Inochentie Micu Clain , menţiune

Adrian Moldovan Ioan, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş – menţiune specială

 Clasa a XI-a:

Mihai Ioan Dumitreasă, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş –  menţiune specială

Lucian Epure – Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş –  menţiune specială

 Clasa a XII-a:

Valentin Breaz, Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia –  premiul I

Şerban Mugurel Sârbu, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş –  menţiune

Veronica Paraschiva Mihaiu, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş –  menţiune

Delia Moga, Colegiul Naţional Lucian Blaga Sebeş –  menţiune specială

 La festivitatea de premiere, directorul colegiului, prof. Gabriel Octavian Negrea și prof. univ. dr.  Dumitru Acu, președintele comisiei de concurs, au felicitat toți concurenții și profesorii îndrumători, subliniind interesul de care se bucură acest concurs de la un an la altul (au fost cu 60 de elevi mai mulți decât anul trecut). Au arătat totodată că, pentru unii elevi, acesta a fost un test în vederea Olimpiadei Naționale care va avea loc peste două săptămâni, tot la Sibiu și tot la Colegiul Național „ Gheorghe Lazăr”.

Felicitări şi… la mai mare!

FOTO: arhivă

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Ziarul Unirea

Publicat

în

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, pe autostrada A10 Sebeș-Turda și A1 Sibiu-Deva. Recomandări pentru șoferi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pentru efectuarea unor lucrări, traficul va fi restricționat pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, la km. 62, municipiul Turda, județul Cluj, pe calea 2, banda 2, în interval orar 07:00-19:00.

Pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva, vor fi active următoarele restricții:

-km 242-km 239 calea 2, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30-17:00;

Elit - Gustul Desăvârșit

– km 314+700-km 315+700 calea 1, vor fi restricționate banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și asfaltare, între orele 07:50-19:00.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită în aceste zone, să crească distanța de siguranță între autovehicule, să semnalizeze şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum: S-a instalat decorul în care se va desfășura evenimentul

Cetatea Alba Carolina se pregătește de Festivalul Roman Apulum care va desfășura între 12 și 15 august la Alba Iulia. Festivalul se desfășoară anual și adună aproximativ 300 de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

Pe parcursul a patru zile, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Așa cum publicul a fost obișnuit de la edițiile precedente, festivalul va avea două componente majore, dezvoltate în două spații distincte: una scenică, ce va configura un program aproape continuu pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică și luni, în spațiul din fața Catedralei Romano-Catolice și unde toate trupele participante vor avea prezentări, atât singular cât și comune; respectiv, o componentă didactică, produsă de activitatea taberelor militare și meșteșugărești, cu numeroase ateliere active și interactive în această zonă. Pentru prima data, tabăra romană va fi separată însă de cea dacică, urmând ca romanii cu tabăra și atelierele lor să ocupe “Platoul Militari”, spațiul obișnuit al festivalului, iar dacii “și aliații lor” să își desfășoare activitățile în curtea Palatului Copiilor, din proximitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul va da curs și dimensiunii științifice. Această componentă va avea o mai mare amploare la ediția curentă. Ziua de vineri va aduce obișnuita expoziție cu piese din Muzeul Național al Unirii, dar prezentările științifice ulterioare vor fi în număr mai mare față de edițiile precedente, iar conferința va fi transmisă online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea