Recidivist periculos din comuna Unirea, reținut de polițiști pentru că a tâlhărit un bătrân

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Miercuri,  9 aprilie, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Unirea au fost sesizaţi cu privire la producerea, pe raza comunei Unirea, a unei agresiuni fizice.

Potrivit IPJ Alba, “ca urmare a primelor verificări efectuate de poliţişti a rezultat că ieri, 09 aprilie a.c., R.C., de 29 de ani, din comuna Unirea, judeţul Alba în timp ce se afla pe o strada situată pe raza comunei Unirea, l-a întâlnit pe F.V., de 76 de ani, din comuna Unirea, judeţul Alba, ocazie cu care i-a solicitat acestuia  o sumă de bani împrumut şi pe motiv că a fost refuzat, i-a aplicat bărbatului de 76 de ani, lovituri în zona feţei, după care persoana vătămată a fost deposedată de suma de 200 lei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, identificându-l pe suspect, asupra căruia a fost găsită suma de bani sustrasă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Faţă de R.C. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 233 din Codul Penal, fiind totodată reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 10 aprilie a.c., să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunerea de arestare preventivă.

 Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Suspectul s-a eliberat din penitenciar în cursul lunii iulie 2013, fiind încarcerat în anul 2010 şi având de executat o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de „violare de domiciliu”, „ultraj contra bunelor moravuri”, „lovire si alte violenţe”.”  

UPDATE: Suspectul R.C., de 29 de ani, din comune Unirea reţinut pentru 24 de ore şi cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, faptă comisă în data de 9 aprilie a.c., , pe raza comunei Unirea,  a fost prezentat, la Judecătoria Aiud, cu propunerea de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a suspectului pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

foto arhiva

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136