Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recepția lucrărilor la secția de ”Infecțioase” a Spitalului din Alba Iulia are loc în următoarele zile. Chirurgia și Urologia vor fi gata în primăvară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recepția lucrărilor la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia are loc în următoarele zile, potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman. Totodată, lucrările la secțiile de Chirurgie și Urologie ar trebui finalizate în aprilie-mai 2015, dacă firma SC Domica SRL va respecta termenul de execuție.

InfectioaseValoarea investiției pentru secția de ”Infecțioase” a fost de 1.337.886,84 lei, iar societatea comercială care a câştigat licitaţia este Compact Construct. Conform proiectului au fost înlocuite geamurile, ţevile şi instalaţiile de apă și s-au refăcut circuitele electrice. Totodată, s-au demarat lucrări la mansardă, în toate saloanele, în sălile de tratament, în camera de gardă, în ambulatoriul de specialitate, iar partea exterioară a fost complet refăcută.

[nggallery id=2998]

Chirurgie și Urologie. Consiliul Județean Alba a aprobat, în luna martie 2014, un proiect de hotărâre privind derularea unor lucrări de reparații capitale, la secțiile de Chirurgie și Urologie, în valoare de 2.373.000 de lei (circa 530.000 de euro), din care suma de 1.973.000 de lei va fi alocată din bugetul judeţului, iar 400.000 de lei, sponsoriare din partea SC Transavia SA. Lucrările au început în luna decembrie, termenul de execuție este de 5 luni, iar firma care a câștigat licitația se numește SC Domica SRL.

Probabil, principala îmbunătățire va fi în ceea ce privește numărul de pacienți din saloane. Dacă din 1973 și până în prezent erau internați câte 5-6 pacienți într-un salon, din aprilie-mai 2015 saloanele vor avea 2-4 pacienți și grup sanitar propriu.

Secţia Chirurgie funcţionează cu un număr de 60 de paturi, iar Compartimentul Urologie funcţionează cu un număr de 20 de paturi.

Secţia de Gastroenterologie va intra în reparații capitale în primăvara 2015, costurile fiind estimate la valoarea de 1.693.000 de lei. Tot pentru anul viitor sunt planificate reparaţii curente la farmacia din cadrul unității sanitare, investiția estimată a lucrărilor fiind de 510.000 de lei. În ultimii ani, la Spitalul din Alba Iulia au fost reabilitate următoarele compartimente: Urgență, Radiologie, ATI, Dermatologie, Ginecologie, Oncologie, ORL, Oftalmologie, Boli Infecțioase, bucătăria, spălătoria.

”În ultimii 4 ani de zile am alocat 300 de miliarde de lei vechi, în ceea ce înseamnă reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean. Asta înseamnă 10 la sută din bugetul Consiliului pe un an de zile”, a spus Florin Roman, la radio Unirea FM.

În 2015, din partea CJ Alba, Spitalul Județean a primit suma de 6.975.000 de lei, dublu față de suma alocată anul precedent – 3.651.000.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea