Rămâi conectat

Actualitate

Recensământul 2022. Subprefectul Mureșan: „Peste 106.000 de persoane din Alba s-au autorecenzat. Este mai simplu, mai rapid și mai eficient!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recensământul 2022. Subprefectul Mureșan: „Peste 106.000 de persoane din Alba s-au autorecenzat. Este mai simplu, mai rapid și mai eficient!”

Recensământul 2022 se apropie de finalul etapei de autorecenzare, pe care fiecare român o poate face online, până în data de 15 mai.

În acest sens, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a transmis o serie de informații referitoare la procesul de autorecenzare pe care oamenii trebuie să le parcurgă, atât pentru persoanele care posed competențe digitale, cât și pentru cele care doresc să fie asistate în aceste demersuri.

„Sunt ultimele zile în care se poate realiza autorecenzarea populației! Până la începutul acestei săptămâni, peste 106.000 de persoane din Alba, reprezentând peste 33% din populația județului, s-au autorecenzat.

Cel mai mare procent se înregistrează în comuna Ciuruleasa, unde peste 93% dintre localnici au completat formularul de preînregistrare de pe site-ul www.recensamantromania.ro, iar apoi chestionarul de recensământ primit pe e-mail. Este un record absolut, în județul nostru, și țin să îi felicit pe locuitori, dar și pe toți cei care au contribuit la creșterea acestui procent.

Subliniez, pe această cale, că toți cei care se autorecenzează primesc o zi liberă de la locul de muncă. Acest proces se realizează până în 15 mai 2022 şi este recomandată având în vedere posibilitatea mai bună de gestionare a timpului, dar şi faptul că se poate realiza de oriunde şi de la orice oră. Formularele de recensământ pot fi completate indiferent de locul în care vă aflaţi, accesând platforma www.recensamantromania.ro şi folosind telefonul, PC-ul, laptopul sau tableta.

Persoanele care nu au competenţe digitale se pot deplasa la unul dintre centrele de autorecenzare din judeţ unde se oferă asistenţă pentru realizarea acestui proces. Lista cu adresele și programul acestor centre sunt disponibile pe site-ul Instituției Prefectului Județul Alba, dar şi pe platforma oficială a Recensământului (https://www.recensamantromania.ro/autorecenzarea-asistata-2/ – click pentru a afla program de lucru, adresa, denumirea locaţiilor şi alte detalii).

Informațiile furnizate în urma efectuării recensămintelor sunt extrem de importante, iar în funcție de ele vor fi stabilite mai multe direcții de dezvoltare, pe diferite domenii. Ele ne arată, spre exemplu, unde este necesar a fi construit un nou spital, o nouă școală sau un nou drum, respectiv cum pot fi îmbunătățite condițiile de viață ale oamenilor.

În perioada 16 mai-17 iulie va avea loc recenzarea tradițională, respectiv colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor.

Alege autorecenzarea! Care e mai simplă, mai rapidă, mai eficientă!”, a scris subprefectul Mureșan, pe pagina sa de socializare din mediul online.

Până acum două săptămâni, statistica arăta că doar doi din 10 români se autorecenzaseră, la mai bine de o lună de la începutul recensământului populaţiei şi locuinţelor, cu toate că procesul se desfăşoară exclusiv online, iar statul oferă şi o zi liberă pentru cei care completează formularele.

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie 2022, iar românii care completează formularul în sistem online primesc, la cerere, o zi liberă, plătită.

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia arată cu au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea