Rămâi conectat

Ştirea zilei

Realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, la Fabrica de Arme Cugir. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, la Fabrica de Arme Cugir. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Fabrica de Arme Cugir a solicitat avizul de mediu pentru realizarea unei stații de neutralizare a apei uzate industriale, investiție în valoarea de aproape 4 milioane de lei.

Proiectul prevede construirea unei staţii de neutralizare a apelor uzate industriale rezultate din activitatea societăţii. Activitatea societăţii se desfăşoară în mai multe corpuri de clădire, fiind structurată pe ateliere unde au loc prelucrări mecanice, acoperiri galvanice, tratament termic şi altele.

Din activitatea societăţii rezultă ape uzate încărcate cu diferiţi poluanţi, acestea se pot clasifica astfel:

– Ape uzate cianurice
– Ape uzate cromice
– Ape uzate acido bazice.

Apele uzate cianurice sunt reprezentate de apele se spălare ce rezultă din spălarea pieselor după cianurare. Acestea rezultă ocazional, deoarece procesul de cianurare nu se desfăşoară continuu, ci doar ocazional în funcţie de comenzi. Aceste ape se vor colecta separat la locul de producere în recipienţi etanşi şi se vor transporta la staţia de neutralizare pentru a fi tratate.

Apele cromice rezultă în urma operaţiilor de cromare, fiind reprezentate de apele de spălare de pe liniile de producţie. Acestea vor ajunge pe canalizarea interna la staţia de neutralizare.

Apele acido-alcaline rezultă din operaţiile de pregătire a suprafeţelor (decapare, degresare, neutralizare, spălare) în vederea cromării, brunării şi din apele de spălare de după operaţiile de acoperiri galvanice.

Acestea au ponderea cea mai mare din totalul apelor uzate şi vor fi colectate în canalizarea internă care le va dirija spre staţia de neutralizare.

Din punct de vedere constructiv, staţia va cuprinde:

– bazine subterane (bazin de omogenizare pentru ape cromice şi acido-bazice), bazin pentru ape cianurice şi bazin îngroşător de nămol)

– hala tehnologică

– spaţiu tehnologic propriu-zis (cuprinde 4 rezervoare-decantoare, instalaţii de dozare reactivi, spaţiu pentru depozitare reactivi, filtru presă pentru nămol)

– camera reactivi (instalaţii de dozare reactivi)

– laborator, hol, vestiar cu grup sanitar – platformă pentru nămol.

Valoarea totală a investiției este de 3.749.734,54 lei, fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea