Rămâi conectat

Curier Județean

Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Reabilitare străzi și drumuri în comuna Șibot”, propus spre a fi amplasat în comuna Șibot, localitatea Balomiru de Câmp și localitatea Șibot.

Proiectul consta in reabilitarea unor drumuri existente, aflate intr-o stare avansata de degadare. Necesitatea lucrărilor propuse în prezentul proiect este în primul rând argumentată de starea fizică a drumurilor şi a străzii Gării. Prin proiect se propune lucrari de reabilitare prin mărirea capacităţii portante şi asfaltarea lor .

Drumurile comunale propuse sunt:

  • Localitatea Balomiru de Camp: drum local 1 L=1190m DC 57 T1 L=1229m, DC 57 T1 L=82m
  • Localitatea Sibot: Strada Garii L=698m.

Lungimea traseului propus spre modernizare este de 3199 m. S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corectii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restrictii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.

Sistemul rutier proiectat va avea urmatoarele caracteristici:

– pe strada Garii in localitatea Sibot s-a prevazut structura rutiera noua: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 20 cm strat de baza din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast;

– pe drumul local 1 si pe drumul comunal DC57(T1 si T2), unde exista trafic greu si unde se preconizeaza o crestere semnificativa a traficlui dupa deschiderea podului s-a prevazut urmatoarea structura rutiera:4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16;6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; min. 35 cm strat de fundatie din balast(pietruire existenta +completare cu balast);

– In locurile unde nu este asigurata latimea partii carosabile la pietruirea existenta s-au prevazut casete de largire a fundateiei(35 cm de balast).

– Pe anumite tronsoane din cauza accesele la proprietati a fost necesara realizarea unui sistem rutier nou conform profilelor transversal tip: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast

Pe drumul local 1 au fost prevazute trotuare pe partea stanga pe tronsonul km. 0+000km. 0+320 avand urmatorul sistem pietonal.

Scurgerea apelor

Scurgerea apelor se va realiza în primul rând prin pantele transversale si longitudinale proiectate.

Pentru rezolvarea scurgerii apelor s-au proiectat santuri de pamant care vor fi descrcate in 3 puturi drenante nou infiintate DN 800(din cauza lipsei de canale de descarcare) pe o lungime de 320m si 285 m de rigola carosabila prefabricata. Caminele de vizitare situate pe platforma drumului se vor ridica la cota.

Podete

Totodata pentru rezolvarea scurgerii apelor s-a prevazut realizarea unor podete tubulare noi si curatirea si repararea celor existente dupa cum urmeaza:

> DC 57 T1 km 1+460 podet existent degradat, se inlocuieste cu podet DN 1000 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente

> Drum local 1 km 0+250 podet la drum lateral, DN 400 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea