Rămâi conectat

Curier Județean

Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Reabilitare străzi și drumuri în comuna Șibot”, propus spre a fi amplasat în comuna Șibot, localitatea Balomiru de Câmp și localitatea Șibot.

Proiectul consta in reabilitarea unor drumuri existente, aflate intr-o stare avansata de degadare. Necesitatea lucrărilor propuse în prezentul proiect este în primul rând argumentată de starea fizică a drumurilor şi a străzii Gării. Prin proiect se propune lucrari de reabilitare prin mărirea capacităţii portante şi asfaltarea lor .

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumurile comunale propuse sunt:

  • Localitatea Balomiru de Camp: drum local 1 L=1190m DC 57 T1 L=1229m, DC 57 T1 L=82m
  • Localitatea Sibot: Strada Garii L=698m.

Lungimea traseului propus spre modernizare este de 3199 m. S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corectii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restrictii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.

Sistemul rutier proiectat va avea urmatoarele caracteristici:

– pe strada Garii in localitatea Sibot s-a prevazut structura rutiera noua: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 20 cm strat de baza din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast;

– pe drumul local 1 si pe drumul comunal DC57(T1 si T2), unde exista trafic greu si unde se preconizeaza o crestere semnificativa a traficlui dupa deschiderea podului s-a prevazut urmatoarea structura rutiera:4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16;6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; min. 35 cm strat de fundatie din balast(pietruire existenta +completare cu balast);

– In locurile unde nu este asigurata latimea partii carosabile la pietruirea existenta s-au prevazut casete de largire a fundateiei(35 cm de balast).

– Pe anumite tronsoane din cauza accesele la proprietati a fost necesara realizarea unui sistem rutier nou conform profilelor transversal tip: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast

Pe drumul local 1 au fost prevazute trotuare pe partea stanga pe tronsonul km. 0+000km. 0+320 avand urmatorul sistem pietonal.

Scurgerea apelor

Scurgerea apelor se va realiza în primul rând prin pantele transversale si longitudinale proiectate.

Pentru rezolvarea scurgerii apelor s-au proiectat santuri de pamant care vor fi descrcate in 3 puturi drenante nou infiintate DN 800(din cauza lipsei de canale de descarcare) pe o lungime de 320m si 285 m de rigola carosabila prefabricata. Caminele de vizitare situate pe platforma drumului se vor ridica la cota.

Podete

Totodata pentru rezolvarea scurgerii apelor s-a prevazut realizarea unor podete tubulare noi si curatirea si repararea celor existente dupa cum urmeaza:

> DC 57 T1 km 1+460 podet existent degradat, se inlocuieste cu podet DN 1000 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente

> Drum local 1 km 0+250 podet la drum lateral, DN 400 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!

Ziarul Unirea

Publicat

în

La mulți ani Nicolae și Nicoleta. Mesaje, urări și felicitări de Sf Nicolae. Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae

În data de 6 noiembrie a fiecărui an, creştin ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, considerat unul dintre cei mai importanţi sfinți ai bisericii ortodoxe.

În ziua de Sfântul Nicolae, peste 800.000 de români își sărbătoresc onomastica. Dintre sărbătoriții de pe 6 decembrie, aproape 538.500 sunt bărbați (Nicolae, Niculai, Nicusor, Niculae, Nicu, Nicula, Nicoara), iar aproximativ 280.000 sunt femei (Nicoleta, Niculina, Neculita, Nicolina, Nicola).

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf Nicolae

De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, „popor“, care înseamnă „obștească biruință“. Iată cele mai frumoase mesaje, SMS-uri și felicitări pentru această zi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Sper ca sărbătoarea Sfântului Nicolae sa fie semnalul unui nou început, sa ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire si mai ales… multa dragoste!

La Mulți Ani cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae!

Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Nicolae. La multi ani binecuvântaţi!

Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate şi fericire şi ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.

La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele. Sănătate și numai bucurii!

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!

O zi specială pentru un om deosebit. La mulţi ani de ziua numelui tău!

Fie ca Sf. Nicolae să te protejeze de necazuri și griji și să fie mereu acolo în vremuri dificile! Fie ca el să-ți aducă mântuirea! Felicitări de ziua numelui!

Astăzi este o zi luminoasă care îți promite începuturi prospere – onomastica ta! Fie ca Ziua Sfântului Nicolae Făcătorul de Minuni să te lumineze și să-ți ofere bucurie și protecție!

Fie ca Sfântul tău ocrotitor Nicolae să-ți aducă fericire, bucurie și să-ți deschidă ușa către un destin minunat!

Fie ca vigoarea, sănătatea și pacea să fie cu tine pentru totdeauna. Fie ca fiecare clipă să fie strălucitoare și să trăiești într-un paradis care se numește fericire! Felicitări de ziua numelui Nicolae!

Fie ca Sf. Nicolae să te acopere de necazuri, să-ți vindece sufletul și să-ți spele rănile vii. Fie ca acesta să-ți sfințească întreg drumul! Dar nu uita să-ți trimiți rugăciunile către el! La mulți ani de ziua numelui!

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae. Câți români își serbează onomastica în 6 decembrie

Fie ca inima ta să se deschidă astăzi și să glorifici sfântul tău ocrotitor – Sf. Nicolae! Îți dorim credință, forță, bucurie și noroc!

Astăzi ușile spre fericirea infinitului sunt deschise. Astăzi ușile spre toate problemele sunt închise. Marele Făcător de Minuni să-ți dea fericire și să-ți ofere darurile magice ale lumii de ziua numelui tău!

Nicolae! De ziua numelui, îți urez mai multă dragoste, noroc, sănătate și longevitate! Lasă casa să fie plină de prosperitate, iar cei dragi să te iubească, aprecieze și înțeleagă.

Vă dorim ca norocul să vă însoțească mereu și ca tot ceea ce este conceput să se împlinească rapid și la timp. Fericire și la mulți ani de ziua numelui!

Nicolae, te felicităm cu ocazia onomasticii tale și îți dorim să trăiești fericit pentru totdeauna în dragoste, onoare și respect din partea celor dragi și a colegilor.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

De ziua numelui, sănătatea să fie puternică și veniturile materiale stabile. Lasă-i pe cei dragi să te iubească, să te înțeleagă și să te respecte, sprijinindu-te atunci când ai nevoie.

Ce să-i urăm lui Nicolae de ziua numelui? Succes și bucurie, fără îndoială. Desigur, fii fericit, iubit și apreciat de toată lumea. Și lasă toate visele tale să devină realitate!

Astăzi este o zi specială – ziua numelui, ziua îngerului. Vă dorim fericire și iubire, sănătate și toate cele bune.

Fie ca îngerul tău să te viziteze mai des și să-ți aducă cadouri pe aripi. Să se așeze lângă tine și să-ți împlinească toate dorințele!

Rămâneți același bărbat vesel, bun, respectuos! Prietenii să vă iubească, iar dușmanii să vă evite. Să trăiți până la 100 de ani! Felicitările noastre din adâncul inimii și al sufletului de ziua numelui!

Îți urez La mulți ani și fie ca Sfântul Nicolae să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

Citește și: MESAJE de SFANTUL ANDREI. Urări de Sfântul Andrei. Felicitări de Sfântul Andrei. SMS de Sfântul Andrei

Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de ziua numelui!

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La Mulți Ani!

De ziua numelui tău, iți doresc ca toate lucrurile bune și frumoase să te copleșească și să strălucească în calea ta către fericire și succes. La Mulți Ani!

Îți urez La Mulți Ani, pentru că porți acest nume. Fie ca Sfântul Nicolae pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniște interioară.

În această sfântă zi, îți doresc numai bine, multă fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor și fie ca Sf. Nicolae să te călăuzească mereu în viață.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou 2023. Felicitari de Anul nou 2023. Mesaje de Revelion 2022-2023. Texte cu SMS-uri frumoase de Anul Nou 2023

Îţi urez „La mulţi ani” pentru că porţi acest nume şi fie ca Sfântul Nicolae pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.

Cineva acolo sus te iubeşte… cineva aici jos ţine tare mult la tine. La mulţi ani!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Cu ocazia sărbatoririi numelui, primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi.

Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Nicolae/Nicoleta!

Citește și: MESAJE de SFANTUL IOAN. Urări de Sf Ion. Felicitări de Sfântul Ioan. Mesaje de „La mulţi ani” care pot fi trimis prin SMS de Sfântul Ioan Botezătorul

Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sfântul Nicolae!

De Sfântul Nicolae, fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magică, iar fericirea să te ia în brațele ei în acest moment special!

De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja!

La mulți ani, copil frumos. Sper ca Moș Nicolae să-ți umple ghetuțele cu tot ceea ce ți-ai dorit!

De Sfântul Nicolae îți doresc sa ai parte de cizmulițe pline de cadouri si cu lipici la fericire. La mulți ani, micuțule!

De Sfântul Nicolae, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta bunătatea si dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare si iubitoare!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Ierarh Nicolae. Nume derivate care se sărbătoresc de Sf Nicolae: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae

Calendarul ortodox praznuieste în 6 decembrie, cel mai iubit Sfant, în special de cei mici și de cei care cred în magia lui Moș Nicolae.

De origine greceasca „Nikolaos”, numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie”, si laos, „popor”, putându-se tălmaci prin „obștească biruință”.

Citește și: mesaje de Sfantul Nicolae

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

Elit - Gustul Desăvârșit

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea. La primul sinod ecumenic ţinut la Niceea, în anul 325, acesta a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei.

Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă.

Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviţi cu joardă în semn de avertisment.

Tot tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Naşterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.

Sfântul Nicolae a ştiut, însă, că după mustrare se cere mângâiere. Astfel, a făcut multe daruri săracilor, i-a liniştit pe cei întristaţi şi a vindecat, cu putere de la Dumnezeu, pe bolnavi.

Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sf Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puține femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puțini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Avansări în grad la IPJ Alba: 43 de poliţişti au fost înaintaţi în grad de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Avansări în grad la IPJ Alba: 43 de poliţişti au fost înaintaţi în grad de Ziua Națională a României

Cu ocazia Zilei Naționale a României, 43 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost înaintați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Azi, 5 decembrie 2022, în cadrul unei ședințe festive care a avut loc la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au fost prezentați 43 de polițiști care au fost înaintați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Astfel, în gradul de comisar șef de poliție a fost înaintat comisar de poliție Ciortea Mădălin.

Elit - Gustul Desăvârșit

În gradul de comisar de poliție au fost înaintați subcomisar de poliție Belgrădean Ramona-Elisabeta, subcomisar de poliție Moșneag Ioan-George, subcomisar de poliție Pietricele Nicolae-Cristian și subcomisar de poliție Simion Marius.

În gradul de subcomisar de poliție au fost înaintați inspector principal de poliție Cucea Valeriu-Ioan, inspector principal de poliție Dobre Ioan-Florin, inspector principal de poliție Gavrilă Radu și inspector principal de poliție Păcurar Victoria-Ileana.

În gradul de inspector principal de poliție au fost înaintați inspector de poliție Bolog Daniel –Vasile, inspector de poliție Hendrea Horea, inspector de poliție Novăcean Constantin-Cătălin și inspector de poliție Titilincu Alexandra-Anamaria.

În gradul de inspector de poliție au fost înaintați subinspector de poliție Alexe Dan-Tudor, subinspector de poliție Bordea Darius-Andrei, subinspector de poliție Morcan Mihaela, subinspector de poliție Pasc Bogdan-Daniel, subinspector de poliție Potinteu Cătălin și subinspector de poliție Zwiru Mălina-Maria.

În gradul de agent şef principal de poliție au fost înaintați agent șef de poliție Gherman Daniel-Constantin-Simion, agent șef de poliție Ignat Marius-Ștefan, agent șef de poliție Moga Constantin-Liviu, agent șef de poliție Moldovan Gabriel-Alin, agent șef de poliție Muntean Aurel-Cristian, agent șef de poliție Sinea Camelia-Rodica, agent șef de poliție Slimnicean Ioan-Dan, agent șef de poliție Timar Levente și agent șef de poliție Văsian Ovidiu-Cristian.

În gradul de agent şef de poliție au fost înaintați agent șef adjunct de poliție Crețu Daniel, agent șef adjunct de poliție Mocan Răzvan-Dionisie, agent șef adjunct de poliție Mocanu Marius-Dorin și agent șef adjunct de poliție Popescu Alexandru.

În gradul de agent şef adjunct de poliție au fost înaintați agent principal de politie Bota Andrei-Daniel și agent principal de politie Olariu Petru Florian.

În gradul de agent principal de poliție au fost înaintați agent de poliție Băbău Ionuț-Cătălin, agent de poliție Bucur Dinu-George, agent de poliție Coc Ionuț-Marius, agent de poliție Cordea Kinga, agent de poliție Galdău Dalius-Gabriel, agent de poliție Limbășanu Ana-Maria, agent de poliție Poșa Călin-Ioan, agent de poliție Vlăzan Camelia-Ioana și agent de poliție Vulturar Alexandru.

Conducerea inspectoratului le-a adresat felicitări celor 43 de polițiști, pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea profesională și le-a urat succes în continuare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea