Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea și consolidarea DJ 107H, drumul de acces la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Galda de Jos: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru lucrări în vederea reabilitării și consolidării drumului de la Galda de Jos, la intersecția DJ 107H cu drumul de acces la Centrul de Management al Deșeurilor Galda de Jos.

Reabilitarea drumului de acces se va realiza pe o suprafață de 672 m, parte carosabilă 5,0 m, acostamente 0,00+0,50m

Electrica Furnizare Discount

În plan, traseul drumului de acces propus pentru modernizare se suprapune peste cel existent, nefiind nevoie de exproprieri de terenuri, demolări sau scoateri din circuitul agricol.

Elementele geometrice corespund în general unei viteze de circulație de 25 km/h, nefiind necesară impunerea unor restricții de circulație pentru anumite sectoare aflate în curbe a căror rază este mai mică decât raza minimă corespunzătoare vitezei de proiectare de 30 km/h.

Elementele drumurilor comunale în profil transversal sunt următoarele:
-lățime platformă 5,00 m;
-acostamente 2 x 0,50 m;

Având în vedere limita de proprietate a tronsonului de drum care nu permite amplasarea unor stații de întâlnire dar și faptul că traficul pe acest sector de drum este unul ușor, circulația vehiculelor în ambele sensuri va fi realizată folosind zonele de intersecție cu drumurile laterale amenajate.

Sistemul rutier s-a determinat în urma calculelor de dimensionare pentru trafic ușor. Pentru reabilitarea și consolidarea drumului supus prezentei documentații se va prevedea o structură rutieră suplă formată din următoarele straturi:
-4cm strat uzură BA16;
-7cm strat legătură BAD 22,4;
-20 cm strat superior de fundație din piatră spartă;
-25 cm strat inferior de fundație din balast
-10 cm strat de formă din balast.

Lucrările pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale:
-șanțuri de pământ , partea dreaptă , km 0+000-0+672;
-șanțuri de pământ, partea stângă, km 0+000-0+210, km 0+260-0+365, km 0+415-0+672
-rigolă carosabilă, partea stângă , km 0+210-0+260, km 0+365-0+415
-podeț dalat se înlocuiește cu podeț din elemente prefabricate tip P2, km 0+283
-podețe tubulare Dn 400 mm, L=6m

Publicitate

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Publicat

în

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Codul Galben de furtună care vizează Municipiul Alba Iulia a făcut ravagii în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în mai multe zone ale orașului.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum se poate observa și în imagini, ploaia cu gheață a fost relativ măruntă, dar efectele sale au fost foarte vizibile.

Reamintim că în județul Alba a fost emisă o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină până joi, 29 iunie, la ora 02.00.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea