Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

RCA 2016. Daunele auto trebuie constatate în cel mult 5 zile lucrătoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a modificat prevederile legislației referitoare la asigurarea de răspunde civilă auto obligatorie (RCA). Astfel, a fost abrogată obligaţia asigurătorului de a fi reprezentat în fiecare judeţ, prin unităţi teritoriale, fiind obligat, în schimb, să aibă personal specializat propriu sau mandatat care constată pagubele și lichidează daunele pe întreg teritoriul țării. Totodată, asigurătorul va fi obligat să constate pagubele în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la notificarea asigurătorului de către persoana păgubită.

accident

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Proiectele vor fi publicate pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile. În prezent, potrivit art. 37 din Norma ASF nr. 23/2014, în termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asiguratorul RCA este obligat:

1) a) fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând în scris o ofertă de despăgubire justificată, transmisă cu confirmare de primire, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat; b) fie să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire.

2) Dacă în termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asiguratorul RCA nu a notificat părţii prejudiciate respingerea pretenţiilor de despăgubire, precum şi motivele respingerii, asiguratorul RCA este obligat la plata despăgubirii.

3) Asiguratorul RCA poate desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, în termenul prevăzut la alin. (1), în condiţiile în care acesta nu face obiectul unor cercetări efectuate de către autorităţile publice competente, aflate în curs de desfăşurare. Adică, chiar și în cazul unor daune minore, timp de 3 luni păgubitul era la mâna asiguratorului care, în final, putea să refuze plata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea