Rămâi conectat

Sport

Răzvan Burleanu, argumente pentru un nou mandat în fruntea fotbalului românesc: “Împreună cu echipa mea, am cea mai bună viziune, sunt singurul candidat ce cunoaște nevoile membrilor afiliați”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Prezent câteva zile în Alba, cu prilejul a două acțiuni importante (cursurile pentru Licența B UEFA – la Alba Iulia și “Performanța are viitor” – la Cugir), Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, a recunoscut că principala neîmplinire a primului său mandat în fruntea fotbalului românesc este ratarea calificării primei reprezentative la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.

Sunt lucruri pe care mi le reproșez, dacă nu muncești, nu greșești. Cel mai mare eșec este legat de lipsa prezenței noastre la Mondial”, a concluzionat Burleanu.

Șeful fotbalului românesc susține că principalul argument în campania electorală pentru a convinge membrii afiliați să-i ofere din nou voturile este dat de apropierea de membrii afliliați, care au posibilitatea de a face o comparație între mandatul său și perioada 2005-2011, fără însă a pomeni numele lui Ionuț Lupescu. “În primul rând în 18 aprilie membri afliliați au posibilitatea de a face o comparație foarte clară: 4 ani de mandat alături de mine și de echipa mea și alți 6 ani de mandat, 2005-2011 al unuia dintre contracandidații noștri”, a spus Burleanu, care apoi și-a expus realizările: “Stabilitatea financiară a FRF, cea mai importantă federație sportivă din România care nu folosește și nu are acces la fondurile publice. În 2014, FRF pierdea între 4 și 5 milioane de euro anual, nu mai aveam niciun sponsor. Astăzi am reușit să creștem bugetul cu peste 4 milioane de euro, avem 7 sponsori noi la nivelul echipei naționale, trei sponsori noi la nivel de Cupa României, în premieră avem sponsori la competiții de copii și juniori, Cupa Tymbark și Gillette, dar și sponsori la nivel de futsal și fotbal feminin, lucru care niciodattă nu s-a mai întâmplat în istoria Federației Române de Fotbal”, a menționat Răzvan Burleanu.

*Preocupare pentru nivelul juvenil

Un alt aspect foarte important este legat de competițiile la nivel de copii și juniori, în care noi, la nivel de federație am luat decizia de a ne implica, a crea și a finanța: Liga Elitelor, Under 19, Under 17 – în fiecare dintre aceste două categorii de vârstă investim câte 150.000 de euro. Mai este Turneul Speranțelor, o nouă competiție care a pornit anul trecut, unde am creat selecționate la nivelul fiecărui județ pentru copii născuți în 2004 – proiect în care investim aproximativ 250.000 de euro. Plus Interliga Națională de fotbal, o altă competiție nouă care a apărut în acești 4 ani pentru copii între 7-10 ani și două Centre de Excelență pe care le finanțăm integral la Timișoara și Tg. Mureș. Apoi proiectul «Performanța are viitor», dedicat copiilor din mediul rural, cărăra dorim să le oferim o șansă de a juca fotbal și în același timp să facă pasul către fotbalul de performanță. Din ediția de anul trecut avem deja trei jucători care au ajuns la echipele naționale Under 15 și Under 16, care înainte nu-i regăseai legitimați în cadrul unui club, iar anul aceste am crescut numărul județelor cu două”, a adăugat președintele FRF într-o discuție cu reprezentanții presei albaiuliene.

*”Sunt singurul candidat care cunoaște nevoile și problemele membrilor afiliați”

Pentru mine nu sunt mai dificile alegerile, în niciun caz. În urmă cu 4 ani eram un necunoscut, o persoană ce nu avusese posibilitatea să întâlnească membrii afiliați. Acum sunt singurul candidat care îi cunoaște pe membrii afiliați foarte bine, cunosc nevoile și problemele lor. Lucru care mă face pe mine și echipa mea să identificăm proiectele care se pot realiza. Într-o campanie se vine cu foarte multe promisiuni, lucruri care nu o să-l întâlniți niciodată la un membru al echipei noastre. De ce? Pentru că ne dorim ca și peste 4 ani să ne putem întâlni cu membrii afiliați să ne uităm în ochii lor și să le spunem foarte clar că ceea ce am spus azi s-a realizat până în 2022. Atuul meu e unui singur și cel mai important, acela că sunt singurul care cunosc nevoile și problemele membrilor Federației Române de Fotbal și în același timp eu, împreună cu echipa mea, avem cea mai bună viziune în ceea ce privește dezvoltarea fotbalului”, a mai afirmat președintele în exercițiu al Federației Române de Fotbal.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ultimele dispute ale anului în eșalonul terț: Metalurgistul, confruntare cu liderul, derby “de Alba” la Galda, CSU Alba Iulia, test cu ACS Tg. Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

În weekend sunt programate ultimele jocuri ale anului în Liga 3, cu teste dificile pentru conjudețene, plecând de la deplasarea “roș-albaștrilor” în fieful liderului, derby-ul “de Alba” de la Galda de Jos și până la disputa încinsă de pe “Cetate”.

*Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 33 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 6, 20 de puncte), vineri, 1 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Prima clasată, cu 7 victorii consecutive, va ierna în fruntea clasamentului Seriei 9 indiferent de rezultat. Cugirenii au reușit să treacă, la limită, de “lanterna roșie”, succes necesar după 3 eșecuri succesive, și încă sunt în cursa pentru primele 4 poziții.

Va absenta Vitinha – suspendat, iar ultima reprezentație internă a trupei lui Adrian Falub se va disputa pe suprafață sintetică, de Ziua Națională a României.

*Industria Galda (locul 9, 9 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (poziția a 7-a, 19 puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Sunt ambiții în duelul dintre formațiile din Alba rănite în orgoliu după ultimele rezultate. Amfitrionii nu au câștigat în acest sezon în fața fanilor și au înregistrat 3 insuccese la rând.

“Alb-negrii” suferă în urma eșecului “cu cântec” (grave erori de arbitraj) contra Gloriei Bistrița și au șanse reduse să mai acceadă în play-off, aflându-se la 5 “lungimi” de locul 4, când mai sunt 12 puncte puse-n joc (4 întâlniri). Vor absenta, din diverse motive (suspendări, accidentări), Căt. Suciu, Potopea, Frențiu, Puha, respectiv M. Boldea, T. Suciu și Bârdea.

*CSU Alba Iulia (locul 3, 24 de puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 4, 20 de puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00, pe “Cetate” (în tur, 1-0).

Duel cu miză pe arena albaiuliană, în condițiile în care sunt 4 puncte între cele două formații. Studenții au ratat la Mediaș un examen important în economia sezonului și au parte de o confruntare cu o grupare care a renăscut de la instalarea antrenorului Flavius Sabău. ACS Tg. Mureș are o perioadă excelentă, cu 5 partide succesive adjudecate, o ascensiune în ierarhie și presiune pe pozițiile de play-off, fiind cea mai în formă formație din Seria 9, după Gloria Bistrița.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare