Rămâi conectat

Curier Județean

Rata șomajului în Alba, de 3,36% la sfârșitul lunii octombrie 2018. Peste 5600 de persoane nu au loc de muncă. RAPORT AJOFM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul lunii octombrie 2018, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba erau înregistrați 5656 șomeri (din care 2574 femei), rata șomajului fiind de 3,36%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,33%, în această lună acest indicator a înregistrat o creştere cu 0,03 pp.

Din totalul de 5656 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Alba, 1709 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 3947 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență,  3621 șomeri provin din mediul rural și 2035  sunt din mediul urban.

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (70,23%). Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 24,31% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare  5,46%.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1642 persoane foarte greu ocupabile, 3460 greu ocupabile, 389  mediu ocupabile, iar 165 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea