Rareș Buglea va contensta în justiție amenda CNCD pentru declarațiile privind sterilizarea femeilor rome

Consilierul local Rareș Buglea a declarat pentru ziarul “Unirea” că va contesta în justiție decizia de astăzi a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de amendare contravențională cu 8.000 de lei, pentru postarea făcută în luna februarie pe contul său de facebook, prin care susținea sterilizarea femeilor rome.

În acest sens, PNL Alba Iulia a remis presei un comunicat prin care salută decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba de  neîncepere a urmării penale împotriva lui Buglea și, totodată, își reafirmă susținerea pentru colegul lor, în demersul acestuia de a ataca în instanță amenda CNCD.

Textul integral al comunicatului semnat de Biroul de Presă al PNL Alba Iulia:

 “În ceea ce privește postarea pe pagina personală de Facebook, făcută de către colegul nostru Rareș Buglea, în februarie 2013, privind așa-numita „sterilizare a femeii rrome”, Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia salută decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba luată în privința colegului nostru, decizie prin care care s-a dispus «neînceperea urmării penale împotriva reclamatului întrucât nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni».

Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia a luat, de asemenea, act de decizia de miercuri, 23 octombrie a.c., a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), decizie prin care colegul nostru Rareș Buglea primește o amenda contravenționala în valoare de 8000 lei. BPL PNL Alba Iulia consideră că Rareș Buglea are tot dreptul să atace în instanță decizia CNCD întrucât postarea făcută pe pagina personală de Facebook nu a fost făcută de către colegul nostru în calitate de consilier local, așa cum eronat se specifică în decizia Consiliului Director al CNCD, ci din postura de persoană privată. În acest caz nu i se poate imputa lui Rareș Buglea o opinie emisă în calitate de persoană privată pe o pagină personală de pe un site de socializare. Mai mult, scoaterea de sub urmărire penală a colegului nostru confirmă acest fapt.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Raisa 23 octombrie 2013 at 21:36

O demisie din Consiliul Local ar fi fost urmatorul gest onorabil, dar avand in vedere cantitatea intelectuala si profesionala a personajului, cica are drepturi!
Chiar si dreptul de a ne reprezenta. In secolul XXI.
Dincolo de gravitatea declaratiei, faptul ca un om, ales local, isi poate permite sa conteste dreptul fundamental la viata e inadmisibil.
Si partidul nu l-a exclus, il promoveaza.
Un cadou de tip genocid, in masa feminina, marca liberalismului local.
Asteptam nominalizarea in vreo functie guvernamentala, in caz ca
visul de veacuri al tanarului Atanasiu s-ar implini….
E de o infricosatoare expertiza….publica.
Si-i vom plati salarii infricosatoare,ca si tanarului Roman din munca noastra

indignat 24 octombrie 2013 at 8:08

Sa inteleg ca tu „raisa” esti pt inmultirea fara numar a tiganilor?Probabil ca iti face placere sa ii vezi cersind pe la toate colturile? Vrei sa ajungem o tara de tigani ? Nu vezi cata rusine aduc tarii,ce imagine frumoasa avem peste hotare datorita lor? Probabil esti si tu tot tiganca de poti afirma cu ipocrizie ca vezi doamne „contesta dreptul la viata”.DE CE SA FACA COPII DACA NU_I POATE CRESTE? raspunde-mi la intrebarea asta! Tu ai face un copil daca nu ai posibilitatea sa-l cresti?

Raisa 24 octombrie 2013 at 14:36

Dreptul la viata ne este dat de D-zeu nediscriminatoriu.
Consilierul local Rares Buglea poate concepe si propune proiecte de sprijin ale persoanelor aflate in dificultate, nu poate nega dreptul la viata!
Al nimanui! Cum apreciezi intentia de a creste un copil decent!
Pe ce criterii? Ai voie sa-i negi unei mame dreptul la a naste un copil! Sau ii poti rapi dreptul la a naste un copil prezumand ca etnia sau starea sociala nu-i permite acest drept.
Omenirea a cunoscut mari suferinte datorate unor oameni care s-au considerat D-Zei. Si au ucis in masa….
Au fost condamnati, după o dreapta judecata! Milioanele de morti au lasat in urma milioane de oameni care sufera.
Simplu fapt ca mai poate cineva gandi ca Rares Buglea ma inspaimanta.
De ce nu le ridicati pe mamele considerate de unii liberali locali iresponsabile de pe stradă , sa le sterilizati la sediu de partid, daca e atat de normal ,ceea ce cu responsabilitate administrativa si politica afirmati ca se poate ! ?
Si am rugamintea ca publicatia d-voastra sa cenzureze
comentariile ofensatoare. Potrivit unei decizii recente a C.E.D.O. sunt sanctionabile.
Toata lumea are dreptul la VIAŢĂ ! Chiar si rromii carora le cereti votul in toate localitatile judetului, la alegeri! Daca-i exterminati dupa, cine va mai voteaza in 2016, de exemplu ?!!!!
Si ei sunt OAMENI ca si VOI!
O decizie recenta a C.E.D.O. considera ofensatoare si sanctioneaza aceste pozitii publice.

ADEVARUL 24 octombrie 2013 at 10:15

Adevarul este ca majoritatea gandim ca si Rares Buglea. El a fost singurul care a spus-o!!! Si DA, daca asa vedeti lucrurile inseamna ca si eu sunt rasista! Eu si multi altii!!!

Marius 24 octombrie 2013 at 15:28

Pentru „ïndignat”.. nu neaparat trebuie sa fi tigan ca sa i-ti dai seama ca atitudinea ta este iresponsabila, ca a lui Rares Buglea de altfel si sunt convins ca mai sunt destui de multi care adopta o atitudine discriminatorie fata de tigani. Pate ar fi bine sa recunoastem ca nu toti tiganii sunt la fel. Dar pe cei care au educatie, se comporta normal, civilizat, au locuri de munca in diferite domenii se pare ca nu ii vedem, sau ii ignoram. De cele mai multe ori ii bagam in aceeasi oala cu cei pe care ii hulim. Daca te gandesti sa spui ca sunt putini cei care au un comportament normal, civilizat si sunt foarte bine integrati, cu meserii si cu studii superioare sa sti ca te inseli. Sunt multe persoane de etnie roma care sunt in functii de conducere si ascund faptul ca fac parte din aceasta etnie tocmai pentru a nu fi discriminati si tratati asa cum stim cu toti ca se practica in Romania (Ii tratam ca pe cetateni de mana a doua, a treia… )
Dreptul la viata nu este conditionat de faptul ca esti frumos, alb la fata, sanatos, cu studii, bogat si sa faci parte din familii bune… Ar fi bine daca intradevar vrem sa schimbam ceva in Romania sa gasim solutii pentru rezolvarea cauzei acestei probleme (care exista intradevar) si nu doar sa vedem efectele.

Comentariile sunt oprite