Rămâi conectat

Politică Administrație

Rareș Buglea va contensta în justiție amenda CNCD pentru declarațiile privind sterilizarea femeilor rome

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierul local Rareș Buglea a declarat pentru ziarul “Unirea” că va contesta în justiție decizia de astăzi a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de amendare contravențională cu 8.000 de lei, pentru postarea făcută în luna februarie pe contul său de facebook, prin care susținea sterilizarea femeilor rome.

În acest sens, PNL Alba Iulia a remis presei un comunicat prin care salută decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba de  neîncepere a urmării penale împotriva lui Buglea și, totodată, își reafirmă susținerea pentru colegul lor, în demersul acestuia de a ataca în instanță amenda CNCD.

Textul integral al comunicatului semnat de Biroul de Presă al PNL Alba Iulia:

 “În ceea ce privește postarea pe pagina personală de Facebook, făcută de către colegul nostru Rareș Buglea, în februarie 2013, privind așa-numita „sterilizare a femeii rrome”, Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia salută decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba luată în privința colegului nostru, decizie prin care care s-a dispus «neînceperea urmării penale împotriva reclamatului întrucât nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni».

Biroul Politic Local al PNL Alba Iulia a luat, de asemenea, act de decizia de miercuri, 23 octombrie a.c., a Colegiului Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), decizie prin care colegul nostru Rareș Buglea primește o amenda contravenționala în valoare de 8000 lei. BPL PNL Alba Iulia consideră că Rareș Buglea are tot dreptul să atace în instanță decizia CNCD întrucât postarea făcută pe pagina personală de Facebook nu a fost făcută de către colegul nostru în calitate de consilier local, așa cum eronat se specifică în decizia Consiliului Director al CNCD, ci din postura de persoană privată. În acest caz nu i se poate imputa lui Rareș Buglea o opinie emisă în calitate de persoană privată pe o pagină personală de pe un site de socializare. Mai mult, scoaterea de sub urmărire penală a colegului nostru confirmă acest fapt.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Daia Română: Silviu-Mihai Moldovan, un tânăr pentru viitor! USR Daia Română are plăcerea să anunțe desemnarea lui Silviu-Mihai Moldovan, candidat pentru funcția de primar al comunei Daia Română. Cu o viziune proaspătă și un plan ambițios de dezvoltare, Silviu este hotărât să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea locală. În vârstă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea