Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

RAR: Jumătate din vehiculele din Alba, verificate în trafic în prima jumătate a anului, erau neconforme. 3 mașini prezentau pericol iminent de accident

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În Județul Alba cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1043 dintre care 50.24% neconforme iar 3 masini prezentau pericol iminent de accident.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea