RAR: Ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe dreapta înmatriculate în România și cât costă mutarea volanului de pe dreapta pe stânga

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Veste de ultimă oră de la RAR: oficialii Registrul Auto Român au pregătit o propunere legislativă pentru maşinile cu volan pe dreapta.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă ne-a declarat că există o propunere prin care maşinile cu volan pe dreapta să fie omologate ca şi până acum, indiferent de unde ar proveni, dar la prima inspecţie tehnică periodică (ITP) să fie respinse. „Începând cu anul viitor, maşinile cu volan pe dreapta, înmatriculate în România, când vin la staţiile RAR pentru inspecţia tehnică periodică (ITP), dacă nu au mutat volanul de pe dreapta pe stânga, ar putea fi respinse. Această propunere este menită să reducă riscul de accidente”, ne-a explicat directorul general RAR, George Dincă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Revista Capital a anunţat, încă de anul trecut, că oficialii guvernamentali şi Registrul Auto Român au declarat război maşinilor cu volan pe dreapta din cauza numărului mare de accidente cu victime în care sunt implicate acestea. Autovehiculele de acest tip, din afara Uniunii Europene, nu vor mai putea fi înmatriculate în România de la sfârşitul acestei luni. În prezent, în România circulă zeci de mii de maşini cu volan pe dreapta, aproape 90% dintre ele fiind aduse din Regatul Unit al Marii Britani

PMP - Alegeri parlamentare 2020
Cât costă mutarea volanului de pe dreapta pe stanga

Mutarea volanului de pe dreapta pe stanga costă între 1000 şi 1500  euro. Conform cars.ro, dacă vorbim de o maşină mai veche, preţul pieselor poate să fie destul de mic la dezmembrări. Însă la masinile vechi de maximum 10-12 ani, o sa cheltui pe piese cam 1000-1500 de euro cel puţin. Piesele sunt destul de scumpe deoarece sunt de pe maşini cu volan pe stanga, piese care au mare cautare. În plus, pe manopera o să mai dai în jur de 500 de euro, dar acest pret poate ajunge si la 1000 de euro daca este o maşina greu de convertit. Pe piaţă sunt oferte cuprinse între 300 si 1000 de euro, convertirea volanului este genul acela de lucrare la care mecanicul îţi spune că a întâlnit dificultăţi şi că preţul a crescut.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419