Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Raed Arafat despre valul 5 al pandemiei de COVID-19: „Impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Raed Arafat despre valul 5 al pandemiei de COVID-19: „Impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat miercuri faptul că impactul de până acum al valului 5 al pandemiei nu este unul major și acesta nu impune suplimentarea paturilor ATI, precizând că miercuri au fost internați 43 de pacienți cu simptome severe, dar capacitatea de preluare încă există.

 

„Din fericire, impactul nu e unul major, care să necesite paturi şi capacităţi suplimentare. (…) Astăzi am depăşit 500 de cazuri în secţiile de terapie intensivă, dar capacitate pentru preluare încă există. Monitorizăm foarte atent acest lucru (…). Cu cât creşte numărul cazurilor pozitive, există posibilitatea să crească şi numărul cazurilor din terapie intensivă în continuare.

Astăzi am avut 43 de pacienţi noi în terapie intensivă. Sunt zile în care avem doi pacienţi noi în terapie intensivă sau sunt zile în care avem 20 sau 30, dar astăzi am avut 43. (…) Dacă va continua impactul pe terapie intensivă (…), normal că ăsta e un semnal de alarmă că există un impact serios, mai ales că avem persoane nevaccinate vulnerabile.

Nu toate formele sunt cauzate de Omicron, sunt şi forme cauzate de Delta. (…) Rolul nostru este să ne pregătim să creştem capacitatea, dacă este nevoie, în continuu”, a spus Raed Arafat într-o conferinţă susţinută la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, potrivit Agerpres.

În context, şeful DSU a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare, însă a reiterat necesitatea ca măsurile care sunt în vigoare să fie respectate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea