Pușcăriașii din Pentenciarul Aiud își încearcă forțele într-o competiţie de powerlifting

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Duminică, 19 mai, începând cu ora 10.00,  pușcăriașii din Pentenciarul Aiud își vor încearca forțele în cadrul unui competiţii de powerlifting, aflată deja la cea de a treia ediție.

Întrecerea constă în trei probe: „împins din culcat”, genuflexiuni şi „îndreptări”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ridicarea greutăților pare a fi cea mai evdentă formă de “îndreptare” a persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc, deși cheltuielile pe care statul le face pentru întreținerea unui deţinut se ridică la 2.200 de lei lunar.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit comunicatului de presă al Penitenciarului Aiud, legat de organizarea acestui eveniment, “practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile.

În multe penitenciare din ţară şi din lume sunt amenajate săli de forţă, ca mijloace de educaţie non-formală a persoanelor private de libertate. Antrenamentele vizează atât păstrarea unui tonus muscular adecvat prestării unor munci, cât şi asumarea de către practicanţi a unei discipline care conduce şi la respectarea regulamentelor interne. Astfel, abaterile disciplinare comise de deţinuţi care frecventează sala de forţă sunt rare.

Din considerentele menţionate, Penitenciarul Aiud, prin Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială va organiza duminică, 19 mai, începând cu ora 10, o competiţie de powerlifting adresată persoanelor private de libertate custodiate. Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă şi constă în trei probe: „împins din culcat”, genuflexiuni şi „îndreptări”. Manifestarea se află la a treia ediţie iar în organizarea acesteia o contribuţie esenţială o are Federaţia Română de Powerlifting cu sediul în Alba Iulia, reprezentată de domnul antrenor Ioan Frăţilă, în calitate de preşedinte şi domnul Ovidiu Pănăzan, secretar general al Federaţiei şi un performer al acestei discipline sportive, persoane de la care participanţii vor avea ce învăţa atât din punct de vedere sportiv cât şi uman.”

foto: Cosmin Bumbuț la Penitenciarul Aiud

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

8 Comentarii

dolfi 16 mai 2013 at 15:37

ui ce animale sanatoase pe banii nostri! jegurile astea trebuiau sa-si rupa spinarile la MUNCA!!! nu sa stea ca la pension!!! SI TOTUL PE BANI PUBLICI! Ii hranim, ii tinem la caldurica, ii crestem ca sa ne poata talhari mai bine cand ies de acolo.
democratia curului!

Observator 16 mai 2013 at 16:05

Care MUNCA domnule!
Pai sa-i scoata din atmosfera FONDULUI MUZICAL asigurata nonstop din jurul Penitenciarului?
Nu se poate asa ceva. Melomanii sunt specii „delicate”.

Valy 17 mai 2013 at 14:33

Muzica la PUSCARIE?

ion 18 mai 2013 at 17:18

prezecane, vei fi prezent? hai sa-ti invingi spaimele, nu-ti face nimeni nimic…

Misu 19 mai 2013 at 15:37

Invaţă mă să scrii!
Ce-i aia „prezecane”?!

de unde 19 mai 2013 at 21:56

o sa castige luci ca am auzit ca l-au incarcerat iar de cateva zile

de unde 19 mai 2013 at 22:02

interesanta imaginea folosita de Bogdanel pentru acest articol
aceasta imagine e cu „hoti”chiar de la Aiud ,
In setul complet , care apropo e realizat tare profi, chiar artistic as putea zice, sunt imagini surprinse de pe vremea cand era si Pricu in puscarie pe Aiud , el aparand chiar in unele imagini.
nu stiu cine este autorul imaginilor dar va spun ca au surprins chiar esenta vietii din puscarie.
Poate ne elucideaza autorul „PREZECANE”

io 20 mai 2013 at 9:50

Fotografiile sunt facute de catre Cosmin Bumbut.
”Prezecan” evident a folosit fotografia fara acordul autorului. Respectarea dreptului de autor e pentru prosti nu pentru smecheri ca Presecan. Oricum mare parte din editia tiparita a ziarului Uimirea e copy-paste din ziare centrale. Evident tot fara acordul autorilor.

Comentariile sunt oprite