Rămâi conectat

Actualitate

Purtătorii de ochelari sunt mai protejați de infectarea cu COVID-19: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Purtătorii de ochelari sunt mai protejați de infectarea cu Sars-Cov-2. Potrivit cercetătorilor, canalele lacrimale ar putea fi una dintre căile de transmitere a virusului, transportându-l în cavitatea nazală.

Atingerea feței, nasului, gurii și ochilor după ce o persoană a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2 ar putea duce la infectare, dar persoanele care poartă ochelari își ating mai puțin ochii, potrivit cercetătorilor din India, notează The Telegraph. Un studiu a descoperit că purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin predispuși să se infecteze cu COVID-19.

Cercetătorii estimează că acest lucru îi face de două până la trei ori mai puțin probabil să fie infectați, deoarece „atingerea și frecarea repetată a ochilor” cu mâinile contaminate poate fi o „metodă semnificativă” de transmitere.

Experții au studiat 304 persoane (223 bărbați, 81 femei) într-un spital din nordul Indiei, între 26 august și 8 septembrie. Pacienții aveau vârste cuprinse între 10 și 80 de ani și toți au raportat simptome specifice COVID-19.

Participanții au completat chestionare despre dioptriile lor și tipul de ochelari pe care îi purtau. Aproximativ 19% au raportat că purtau ochelari foarte des.

„Un individ are obiceiul de a-și atinge propria față în medie de 23 de ori într-o oră și ochii în medie de trei ori pe oră”, se arată în studiu.

„Studiul a arătat că riscul de infectare cu COVID-19 a fost de aproximativ două până la trei ori mai mic la persoanele care poartă ochelari decât la cei care nu poartă”, mai spun cercetătorii indieni.

Potrivit cercetătorilor, canalele lacrimale ar putea fi calea de transmitere a virusului, transportându-l în cavitatea nazală. Ei au spus că cei care poartă ochelari mai mult de opt ore pe zi au o probabilitate mai mică să se contamineze cu noul coronavirus.

„Atingerea și frecarea ochilor cu mâinile contaminate poate fi o cale importantă de infecție”, se arată în studiu.

„Utilizarea pe termen lung a ochelarilor poate preveni atingerea și frecarea repetată a ochilor”, conchid cercetătorii indieni.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea