Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Un județ întreg la standarde europene

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Județul Alba este județul care pulsează ca o inimă de țară, este reperul puternic de istorie și de civilizație al neamului și de aceea trebuie să aibă o dezvoltare amplă și riguroasă în toate domeniile, prin proiecte multiple și valoroase care să dovedească și să întărească imaginea consacrată  în timp.

Sunt Petronela Camelia Trîmbițaș,  am 39 de ani și sunt convinsă ca Județul Alba poate să ajungă la standarde europene.

E nevoie în acest moment de mai multă eficiență în administrație pentru că proiectele se clădesc pe o mai bună colaborare între Consiliul Județean Alba și primării, astfel încât pe primul plan să fie dezvoltarea, europenizarea și modernizarea unui întreg județ.

Vom pune accentul pe accesarea fondurilor europene pentru  o infrastructură de calitate: drumuri,parcuri industriale, cât și pe investiții care să ofere oamenilor locuri de muncă. Banii europeni trebuie folosiți cu prioritate față de cei din bugetul  Consiliului Județean din taxele și impozitele noastre. Nu trebuie neglijate investițiile în sănătate, cultură, turism, sport și învățământ. Vom pregăti condiții mai bune și pentru copiii din centrele de plasament, case familiale, vom crește eficiența energetică și gestionarea inteligentă a energiei din surse regenerabile.

Și, sigur, nu vom neglija refacerea patrimoniului arhitectural al județului și punerea lui în valoare spectaculoasă și solidă pe termen lung.

Vedem o imagine nouă a județului, prin realizarea unor clustere economice, adică prin formarea unor rețele interconectate de întreprinderi, furnizori, instituții și autorități, prin care vom putea crea locuri de muncă multiple și avantajoase și care vor duce la îmbunătățirea competitivității întreprinderilor care aderă la această formă de asociere. În acest fel ne dorim să crească interesul companiilor multinaționale pentru deschiderea de filiale în județul Alba prin înființarea unor parcuri industriale (la Zlatna și Teiuș). Așa că, prin toate acestea, sperăm să se diminueze migrația forței de muncă spre alte zone ale țării sau Europei.

Pentru realizarea acestor proiecte va fi nevoie să creăm unități puternice de cercetare în cadrul universității albaiuliene, în domeniul tehnic, care să aducă un plus valoare sectorului industrial din județ și care să pregătească specialiști pentru aceste viitoare locuri de muncă. Cu un buget adecvat pentru cercetare și dezvoltare și cu proiecte bine concepute se vor putea extinde relațiile de cooperare și parteneriatele în mult mai multe domenii, adică în cultură, sănătate, educație, sectorul social.

Și, referitor la imaginea nouă a județului, turismul va fi cel care va da strălucire și va potența realizările economice și culturale, prin investiții în serviciile de turism montan și circuite turistice, dar și prin realizarea infrastructurii care să faciliteze accesul la zonele turistice și obiectivele lor. Va fi astfel promovată bogăția turistică pe care o oferă județul Alba pentru atragerea turiștilor și punerea în valoare a județului, includerea lui în marile circuite ale țării.

Sunt foarte multe de făcut și toate lucrurile acestea sunt importante. La fel și oamenii care le dau viață.

                    Cu RESPECT și IMPLICARE , alături de echipa P.M.P. și dumneavoastă                     

                                              Petronela Camelia Trîmbițaș -Consilier Județean P.M.P.

 

        VOTAȚI CLEMENT NEGRUȚ – Președinte de Consiliul Județean

       VOTAȚI CONSILIERII JUDEȚENI P.M.P.

       VOTAȚI MĂRUL PE BULETINELE DE VOT!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea