Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Gheorghe Beleiu: „Pe asta se bazează ei să câștige primăria Alba Iulia!”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, a declarat vineri, 28 august, cu ocazia vizitei făcute de Victor Ponta în Capitala Marii Uniri, că PRO România aere o mare șansă de a câștiga primăria Alba Iulia anul acesta. Condiția este una simplă și are legătură cu Revoluția din decembrie 1989: dreptul de a vota și exercitarea lui.

Beleiu a susținut în intervenția sa că, an de an, absenteismul a fost aliatul actualului sistem care conduce administrativ municipiul reședință de județ. Fără să nominalizeze, avocatul a susținut că la aceste alegeri, din nou se pretind „cu șanse la primărie”, doi oameni din același sistem și că, la fel ca în 2012 și 2016, aceștia se bazează pe absenteismul albaiulienilor.

Istoria blaturilor dintre PSD-PNL-PD la Alba Iulia

 „Nu este imposibil de câștigat primăria, la Alba Iulia. Am avut multe interacțiuni și am discutat cu oamenii în tot orașul, inclusiv în suburbii. După treizeci de ani oamenii își doresc o schimbare. Schimbarea nu o pot aștepta de la același sistem. Când îți dorești o schimbare a sistemului n-o s-o faci cu oameni din sistem. Cei doi contracandidați, care se autointitulează câștigători, provin din același sistem. Pe de altă parte, să nu uităm că la ultimele alegeri locale am avut o prezență de 37% în Alba Iulia. Gândiți-vă, alegeri locale cu 37%! De ce s-a întâmplat asta? Pentru că în Alba Iulia nu a fost o alternativă, doar oameni din același sistem.

Dacă vă amintiți, la ultimele alegeri locale, pe vremea USL, candidat de la PNL, susținut în USL de PSD și PNL, apoi, la ultimele alegeri, același candidat, care era cu 10 procente sub partid, din nou este susținut de PSD contracandidat la candidatul PNL-PDL.

Alba Iulia are în jur de 60.000 de votanți. La ultimele alegeri au fost prezenți puțin peste o treime. Două treimi nu au fost prezente. O treime, să zicem, este formată din oameni plecați în străinătate, iar o altă treime nu a venit la vot. Treimea aceasta sau jumătate din treimea aceasta, poate da un primar, altul decât cei doi care se autointitulează câștigători.

Cel mai important este ca electoratul să înțeleagă un lucru: în 1989 au câștigat un mare drept, acel drept de a alege liber. Ei acum nu mai trebuie să rămână în case, nu spun să vină să mă voteze pe mine sau PRO România, ci să-și rupă 30 de minute, ci să meargă să voteze așa cum cred ei – liberi, în mod liber, nu duși la vot de cineva, acesta-i cel ai important lucru. Dacă albaiulianul va înțelege lucrul acesta, că trebuie să meargă să voteze, vă spun că aici, la Alba Iulia, se va schimba paradigma”  a declarat Gheorghe Beleiu, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA – FILIALA ALBA, PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, CUI mandatar financiar 21200010.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea