Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Cu gândul și fapta alături de oameni!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Mă numesc Mariana -Florina Iacșa și sunt candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP) pentru funcția de consilier local al Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia are un potențial imens în toate domeniile, trebuie doar să facem în așa fel să nu mai risipim valoarea aceasta și să deschidem adminstrația locală spre oameni, să o profesionalizăm, să facem instituțiile locale să funcționeze corect. Nu putem avea spitale, școli și infrastructură la standarde europene, educație la nivel înalt și cultură de calitate, dacă nu există o administrație eficientă și bine fundamentată.

Sigur că toate domeniile de dezvoltare sunt importante, ele trebuie bine studiate și adaptate la vremurile de azi, dar credem că sănătatea, educația și cultura sunt absolut necesare într-un oraș pe care ni-l dorim sănătos, educat și de bun-gust. În acest sens, trebuie să crească calitatea serviciilor medicale prin profesionalizarea și educația continuă a specialiștilor din sănătate, astfel încât să se mărească accesul cetățenilor la serviciile medicale specializate și să existe chiar și o unitate mobilă – gen caravană medicală, care să poată ajunge rapid la pacienți. De asemenea, este necesar un interes mult mai mare pentru intervenții în cazul persoanelor cu dizabilități, să se poată efectua recuperarea la domiciliu pentru cei care solicită acest lucru.

E nevoie și de finanțarea unui program multianual de sănătate adresat serviciilor stomatologice asigurate pentru copii, precum și de accesarea de fonduri europene în domeniul inovării pentru sănătate, de pildă, în sistemul de telemedicină, util pentru oricare cetățean, indiferent de zona în care trăiește.

În educație trebuie să crească gradul de acces la serviciile educaționale prin accesare de fonduri europene și să existe o mare grijă pentru păstrarea identității naționale. Fondurile europene ar putea să sprijne organizarea de evenimente și festivaluri pentru toate gusturile, care să fie calitative și să promoveze cultura națională la nivel internațional, dar cu accent puternic pe zona locală, atât de renumită.

În ceea ce privește școlile, e nevoie de un program anual de formare  a cadrelor didactice pentru modernizarea stilului de predare, de asigurarea de servicii de conexiune la internet în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a asigura legătura între profesori și elevi și pentru a preveni abandonul școlar. De asemenea, vor trebui reevaluate condițiile pentru autorizarea sanitară a instituțiilor de învățământ și, nu în ultimul rând, reintroducerea unor programe ample pentru sport și reabilitarea infrastructurii pentru orele de educație fizică pentru elevi.  Deasemenea consider că o școală modernă trebuie să fie dotată cu o sală de mese unde copii pot servi  masa. Acces la o bază sportivă școlară cu teren de fotbal acoperit și bazin de înot !

E mult de lucru, dar Alba Iulia poate deveni în timp un oraș reper pentru toată țara.

Candidat P.M.P. Consilier Local Alba Iulia,

Mariana -Florina  Iacșa

VOTAȚI  ECHIPA PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ !

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea