Publicitate electorală| Construcția de la zero a unei secții de Boli Infecțioase la Alba Iulia – proiect din programul PSD la CJ Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Începerea lucrărilor de construcție a unei noi secții de Boli Infecțioase la Alba Iulia, în mandatul 2020 – 2024 este unul dintre proiectele din programul Partidului Social Democrat la Consiliul Județean Alba, care va fi realizat dacă vom avea susținere din partea cetățenilor.

Potrivit Codului Administrativ, Consiliul Județean Alba asigură cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean privind sănătatea. De asemenea, în subordinea CJ Alba se află două unități sanitare: Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 a scos la lumină importanța specialității medicale ”boli infecțioase” și necesitatea de a investi constant în aceste secții pentru tratarea bolilor cauzate de bacterii, virusuri, fungi, protozoare sau paraziți. La Alba Iulia, secția de boli infecțioase a fost amenajată într-o clădire veche, de tip locuință, situată într-o zonă diferită de celelalte secții ale spitalului. Având în vedere escaladarea numărului de pacienți care sunt nevoiți să apeleze la această specialitate medicală se impune construcția unei noi secții, care să respecte toate normativele și standardele europene, cu circuite total separate pentru pacienții infectați cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și cu circuite separate pentru ceilalți pacienți care necesită alte îngrijiri medicale la ”boli infecțioase”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Construcția unei noi secții de Boli Infecțioase este posibilă, cu bani guvernamentali, așa cum a fost posibilă și finanțarea prin Compania Națională de Investiții, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a noii secții de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Practic, Guvernul condus de PSD a aprobat în 2019 proiectul privind construcția, în curtea spitalului, a unei noi secții de psihiatrie la standarde europene. În contextul în care situația este similară, avem convingerea că la fel vor fi și rezultatele, deoarece vorbim de două secții care nu funcționează în cele mai bune condiții. Astfel, există premisele acordării unei astfel de finanțări, ca urmare a depunerii unui proiect bine fundamentat. Un alt proiect, în strânsă legătură cu acesta, vizează modernizarea dispensarului TBC situat în orașul de jos.

În mandatul 2020 – 2024 ne propunem începerea lucrărilor de construcție, după identificarea celui mai bun spațiu, iar în mandatul următor funcționarea secției la standarde europene. Acest proiect din programul PSD nu poate fi realizat fără sprijinul la vot al cetățenilor, respectiv fără formarea unei alianțe sau majorități.

Cu stimă,
Corneliu Mureșan
Consilier județean

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
EXECUTAT de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro
CUI mandatar financiar județean 21200019

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419