Rămâi conectat

Ştirea zilei

Publicitate electorală | 10 măsuri din Programul PSD pentru Consiliul Județean Alba – „Administrăm județul cu tenacitate, viziune și bună credință, pentru oamenii din Alba! (Restart administrativ 2024 -2028)”

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 măsuri din Programul PSD pentru Consiliul Județean Alba – „Administrăm județul cu tenacitate, viziune și bună credință, pentru oamenii din Alba! (Restart administrativ 2024 -2028)”

1. Planul european pentru Alba – aducem în județ fonduri europene în valoare de 1,5 miliarde de euro

Miliarde de euro de la Uniunea Europeană sunt și vor fi disponibile pentru județele României în următorii ani, însă e nevoie de pricepere și multă muncă pentru a reuși să aducem acești bani în Alba. Hunedoara, cu administrație PSD, și-a recăpătat strălucirea și are un ritm alert de dezvoltare, Sibiul cu administrație liberală construiește un nou spital județean, în timp ce Alba a rămas în urma județelor vecine pentru că nu își găsește viziunea și busola.
Echipa PSD a pregătit „Planul european pentru Alba” prin care va aduce în județ fonduri europene în valoare de 1,5 miliarde de euro, beneficiind de ajutorul Guvernului condus de liderul PSD Marcel Ciolacu și cu suportul europarlamentarului Victor Negrescu, românul care ocupă cea mai înaltă poziție în conducerea Parlamentului European.

2. Administrăm județul pentru oameni, nu pentru clientela de partid: cu transparență, echitate, eficiență și bună credință!

După 20 de ani în care județul Alba a fost administrat de PNL în funcție de interesele politice, Corneliu Mureșan și echipa PSD vor aduce interesul cetățeanului în toate deciziile Consiliului Județean. Pornim de la cinci principii importante: interesul cetățeanului pe primul plan, consultare publică, profesionalism în administrarea județului, transparență în decizii și distribuirea corectă a banilor din bugetul județean.

Citește și: Publicitate electorală | Paul Voicu: Echipa Vușcan este garanția revenirii la normalitate și la o administrație condusă cu cap

3. Prețuri reduse și corecte la apă, canalizare și gunoi

Oamenii din județul Alba trebuie să plătească prețuri mici, corecte și suportabile la apă, canalizare și gunoi. Luptăm pentru acest lucru și va fi prima măsură propusă spre aprobare noului Consiliu Județean. Peste 15.000 de locuitori ai județului au semnat deja petiția PSD pentru reducerea prețurilor la apă și canalizare. Pe baza acesteia, Corneliu Mureșan și echipa sa au înaintat un plan de reducere a prețurilor și de eficientizare a activității companiei APĂ CTTA. PNL și actuala conducere liberală a CJ nu dorește să facă acest lucru pentru a nu afecta salariile de lux și beneficiile membrilor de partid aflați în posturi călduțe în compania de apă. Fiecare picătură de apă umflă facturile oamenilor și înseamnă salarii de mii de euro pentru clientela PNL.

4. Dezvoltare economică și locuri de muncă pentru oamenii din Alba

Județul Alba are nevoie de o strategie serioasă pentru dezvoltarea economică, atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă. Planul echipei PSD abordează întreg județul prin crearea, în parteneriat cu administrațiile locale, a unor zone de dezvoltare economică, care să ofere terenuri pentru investitori (în Munții Apuseni sau în zona Aiud – Ocna Mureș). În paralel, Consiliul Județean Alba trebuie să finanțeze investiții pentru asigurarea infrastructurii și utilităților necesare acestor zone și să promoveze cu seriozitate județul ca un loc deschis pentru investitori.

5. Transport județean eficient – scoatem din izolare zeci de mii de locuitori ai județului

Zeci de mii de locuitori ai județului Alba sunt izolați în comunitățile lor din cauza unui transport județean ineficient. De vină este conducerea liberală a Consiliului Județean Alba, care, cu incompetență și nepăsare, a tăiat rutele de transport spre multe dintre comune. Când ai la scară mașină de serviciu, cum au șefii Consiliului Județean Alba, e greu să îți imaginezi că pentru cetățeanul simplu autobuzul înseamnă enorm. Elevii nu pot merge la liceu, seniorii nu pot ajunge la un spital pentru tratament sau consultații, navetiștii nu au acces pe piața muncii. Planul PSD este simplu: asigurăm transport pentru toate comunele din Alba și punem bazele înființării unei companii publice județene de transport.

6. Sănătate în proximitate – garantăm dreptul la servicii medicale de sănătate fiecărui locuitor al județului

Sănătate în proximitate înseamnă garantarea dreptului la servicii medicale de sănătate pentru fiecare locuitor al județului Alba. Dreptul la sănătate este consfințit și garantat în Constituția României. Echipa PSD își asumă construirea unui nou spital județean modern pentru care există bani europeni disponibili, dar și un plan serios pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale în întreg județul. Susținem redeschiderea unor spitale, cum este fostul spital orășenesc din Ocna Mureș. Acest spital a fost închis în 2011, în timpul guvernului de dreapta condus de Emil Boc. Pentru aceste planuri, Corneliu Mureșan și echipa PSD au susținerea Guvernului și ministrului Sănătății, prof. Alexandru Rafila.

7. Construim viitorul prin educație

Educația este temelia pe care trebuie să construim viitorul fiecărei comunități din județul Alba. Fiecare copil din acest județ are dreptul să învețe în școli moderne și curate, beneficiind de materiale didactice și de susținerea administrației județene și administrației locale. Consiliul Județean trebuie să prioritizeze investiția în educație și să se alăture administrațiilor locale pentru a moderniza infrastructura educațională, pentru a susține învățământul tehnic și profesional și pentru a susține elevii din mediul rural prin transport gratuit sau alte măsuri de sprijin. Consiliul Județean Alba are un rol determinant și în dezvoltarea învățământului universitar prin parteneriatele strategice cu mediul academic, astfel încât facultățile din Alba să fie primele în opțiunile tinerilor din județ.

8. Start pentru tineri, restart pentru Alba – oferim tinerilor sprijin și motive reale pentru a rămâne acasă, în Alba!

Ne pleacă tinerii! Nu este un subiect politic, ci este o realitate tristă. Fiecare părinte este conștient că sunt șanse mici pentru ca fiica sau fiul său să rămână în acest județ, după absolvirea facultății. De vină sunt cei care, în ultimii 20 de ani, au condus Consiliul Județean Alba și au stat cu mâinile în sân ignorând semnalele clare oferite de statistici privind depopularea și îmbătrânirea populației. Nu pleacă nimeni din Alba de plăcere, ci pleacă pentru că în comunitățile lor nu li se oferă o șansă la o viață decentă. Programul echipei PSD și al lui Corneliu Mureșan cuprinde măsuri de sprijin și motive concrete pentru a determina tinerii să rămână în Alba, acasă. Atragerea de investitori și crearea de locuri de muncă, condiții normale de trai, școli, grădinițe și servicii de sănătate, dar mai ales șanse egale la angajarea sunt lucruri pe care le poate face o conducere performantă a Consiliului Județean. Tinerii nu vor mai fi ignorați, ci vor fi consultați în luarea deciziilor care îi vizează direct.

9. Alba culturală și etnografică – strategie pentru salvarea, conservarea și promovarea zestrei culturale

Alba are nevoie de o strategie culturală serioasă, care să pună accent pe salvarea, conservarea și promovarea zestrei culturale, a tradițiilor și a obiceiurilor autentice din acest județ. Nu mai avem timp de pierdut, dacă vrem să lăsăm această moștenire generațiilor viitoare. În ultimii 20 de ani, conducerea PNL a Consiliului Județean Alba nu a înțeles că investiția în cultură nu se face pentru a-i mulțumi pe colegii de partid, pentru serbări cu iz electoral sau pentru a aduna un pumn de voturi, ci pentru a păstra cu sfințenie cultura și rădăcinile noastre. Într-o lume în care kitschul cangrenează autenticitatea, putem să ne păstrăm vie identitatea doar dacă facem lucrurile cu minte și cu mult suflet.

10. Conservăm și păstrăm identitatea și spiritualitate județului – biserici de patrimoniu din județul Alba

Nimic nu poți face fără Dumnezeu! Cu toții am învățat acest lucru de la părinții noștri, fiind cel mai important principiu din educația celor „7 ani de acasă”. Biserica este locul sfânt care unește orice comunitate. Propunem un proiect amplu prin care investim serios în salvarea și conservarea bisericilor de patrimoniu din județul Alba (finanțare anuală serioasă pentru restaurarea a minim cinci biserici), dar și proiecte ce au ca scop păstrarea identității și credinței strămoșești.

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea