PSD ALBA: Victor Ponta nu-i va dezamăgi pe români. Care sunt principalele proiecte politice pentru acest început de an

PSD Alba se alătură mesajului transmis de premierul României, Victor Ponta, acela că trebuie să schimbăm cultura politică, să colaborăm împreună pentru România, chiar dacă unii caută motive de scandal. Cei 5,3 milioane de români care au votat PSD-UNPR-PC nu vor fi dezamăgiţi de Guvernul Ponta, ca de altfel şi ceilalţi români. Guvernul Ponta a preluat o ţară dezbinată, în care românii au fost umiliţi, le-au fost tăiate pensii şi salarii, fondurile europene au fost blocate, datoriile erau neplătite şi s-au comunicat psddepus eforturi pentru ca aceste probleme să fie rezolvate. Cu siguranţă, în 2016, la finalul mandatului guvernării Ponta, nici un român nu se va plânge că i-a fost tăiat salariul sau pensia şi nu va mai fi umilit!

*Opoziţia – invitată la dialog pe tema revizuirii Constituţiei

ELIT

Pentru a guverna aşa cum îşi doresc românii, pentru români, premierul Victor Ponta a invitat opozitia la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a sistemului electoral, asta pentru că e nevoie de consens pe aceste teme deosebit de importante.

Principalele proiecte politice ale PSD pentru acest început de an sunt:

*Continuarea procesului de revizuire a Constituţiei

*Reforma sistemului electoral, astfel încât legea să fie adoptată cu cel puţin un an înaintea alegerilor pentru a putea fi aplicată în 2016, data alegerilor parlamentare la termen

*Proiectul de reformă administrativ-teritorială

În perioada 1 – 8 februarie, premierul Ponta va prezenta Parlamentului principalele priorităţi ale Guvernului, pentru sesiunea de primăvară, actele normative care vor fi transmise spre aprobare – cum sunt Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală – astfel încât să existe o coordonare între acţiunile şi prioritățile Guvernului şi cele ale Parlamentului.

În ceea ce priveşte alegerile anticipate, despre care tot vorbesc liderii PNL, un astfel de demers ar conduce la un nou Parlament de aproape 600 de parlamentari şi la derularea scrutinului pe actualele legi, dar cu siguranţă nu asta îşi doresc românii. Am vazut cu toţii foamea unora care au fost în Guvernul Boc şi care au fost goniţi de acolo de la guvernare de oameni. Acum, iată că vor să vină înapoi şi să procedeze la fel cum au făcut în 2010, 2011. Obligaţia noastră este să-i apărăm pe oameni de cei care i-au umilit atunci, din funcţiile pe care le ocupau în Guvernul Boc. Îi apărăm pe oameni şi ne facem datoria faţă de cei care ne-au dat votul!

*Guvernul Ponta a eliminat băieţii deştepţi din schema Hidroelectrica

Hidroelectrica, o companie de stat, a încheiat anul 2014 cu venituri de 3,3 miliarde de lei şi un profit de 1,2 miliarde de lei, cele mai bune rezultate din istoria companiei, obţinut după ce Guvernul Ponta a eliminat băieţii deştepţi din schema companiei. Precedentul record a fost în anul 2013, când societatea a realizat un beneficiu de 931 de milioane de lei. Profitul înregistrat de Hidroelectrica, anul trecut, este al doilea cel mai mare din istoria companiilor româneşti de stat, după cel al Romgaz, din 2012, 1,24 miliarde de lei. Compania a obţinut profit, dar are la activ şi investiţii de 900 de milioane de lei (200 milioane de euro), la care se adaugă plata unor datorii către bănci, sumă care depăşeşte 650 de milioane de lei (150 de milioane de euro). Cu siguranţă 2014 a fost cel mai bun an pentru Hidroelectrica, până acum. Datoriile s-au redus la doar 181 de milioane de euro, de la 841 de milioane de euro, cât erau în iune 2012, la intrarea în insolvenţă a companiei.  Mai trebuie spus că jumătate din consumul populaţiei a fost asigurat, în 2014, de către Hidroelectrica. Compania este în insolvenţă din vara anului 2012, ca rod al „bunei guvernări” a Guvernului Boc şi e foarte posibil ca ieşirea din insolvenţă se aibă loc în iunie 2015.

Biroul de Presă al PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 Comentarii

bobo 15 ianuarie 2015 at 17:55

d-le dottore, avocat ,conferentiar si prim mitoman lasa-ne ! mai mare lichea ca tine nu am trait sa vad !

adriana 15 ianuarie 2015 at 22:25

bobo draga, esti un pedelist pervers, care nu vezi totusi ca tara merge spre normalitate. Nu vezi ca Iohanis si Ponta colaboreaza si vor sa avem o tara ca afara…….

marin 15 ianuarie 2015 at 22:29

Cei de la PSD au pierdut alegerile prezidentiale, dar stiu sa piarada si sa munceasca in continuare pentru ca sa traim decent, sa mergem spre normalitate in tara si nu dezbinare, sa existe colaborare intre guvern si presedintie.

Gica Contra 16 ianuarie 2015 at 11:56

Apropo, Darzule, am inteles ca ALBALACT.SA, a fost amendata de Consiliul Concurentei, cu vreo „jumatate de milion de euro”! Ce ne poti spune „Mai Draga”, de acest „derapaj”?

bobo 16 ianuarie 2015 at 12:06

Guvernul ponta este mai prost decat guvernul ticalos boc ! la noi orice se inlocuieste cu ceva mai prost mai neperformant ca sefii pusi politic ….unul dupa altul tot mai prost !

@bobo 16 ianuarie 2015 at 17:55

De-aia ai intrat si tu pe site ? Sa confirmi regula enuntata de tine – din prost in….mai prost – nu ???

Pilu 18 ianuarie 2015 at 16:36

Daca doi ani cat ati guvernat ati reusit sa dezamagiti, cum dracu mai poti spune ca ai spus. Ba, tu nu esti citav la cap. Dar de asta ne-am dat seama demult. Si tu esti ca si seful tau. Nu mai iesi la interval ca te faci de cacao tot timpul. Ata-i valoarea ta.

padureanu 18 ianuarie 2015 at 17:42

Că PDL-ul a dezamăgit 4 ani, ai uitat. Că, Băse a dezamăgit 8 ani ai uitat. Eşti, se pare, un nostalgic PDL-ist adând înrădăcinat în fostele meandre ale regimului Băsist. N-ai decât, este dreptul tău, după cum este şi dreptul meu să te privesc aşa cum te privesc. În fond, dialogul, nu este în asemenea cazuri ,decât un stupid monolog al surzilor. Fiecare aude ce doreşte şi vorbeşte numai ce doreşte. o luptă fără sens.

Comentariile sunt oprite