Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD ALBA: Victor Ponta nu-i va dezamăgi pe români. Care sunt principalele proiecte politice pentru acest început de an

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD Alba se alătură mesajului transmis de premierul României, Victor Ponta, acela că trebuie să schimbăm cultura politică, să colaborăm împreună pentru România, chiar dacă unii caută motive de scandal. Cei 5,3 milioane de români care au votat PSD-UNPR-PC nu vor fi dezamăgiţi de Guvernul Ponta, ca de altfel şi ceilalţi români. Guvernul Ponta a preluat o ţară dezbinată, în care românii au fost umiliţi, le-au fost tăiate pensii şi salarii, fondurile europene au fost blocate, datoriile erau neplătite şi s-au comunicat psddepus eforturi pentru ca aceste probleme să fie rezolvate. Cu siguranţă, în 2016, la finalul mandatului guvernării Ponta, nici un român nu se va plânge că i-a fost tăiat salariul sau pensia şi nu va mai fi umilit!

*Opoziţia – invitată la dialog pe tema revizuirii Constituţiei

Pentru a guverna aşa cum îşi doresc românii, pentru români, premierul Victor Ponta a invitat opozitia la dialog pe tema revizuirii Constituţiei şi a sistemului electoral, asta pentru că e nevoie de consens pe aceste teme deosebit de importante.

Principalele proiecte politice ale PSD pentru acest început de an sunt:

*Continuarea procesului de revizuire a Constituţiei

*Reforma sistemului electoral, astfel încât legea să fie adoptată cu cel puţin un an înaintea alegerilor pentru a putea fi aplicată în 2016, data alegerilor parlamentare la termen

*Proiectul de reformă administrativ-teritorială

În perioada 1 – 8 februarie, premierul Ponta va prezenta Parlamentului principalele priorităţi ale Guvernului, pentru sesiunea de primăvară, actele normative care vor fi transmise spre aprobare – cum sunt Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală – astfel încât să existe o coordonare între acţiunile şi prioritățile Guvernului şi cele ale Parlamentului.

În ceea ce priveşte alegerile anticipate, despre care tot vorbesc liderii PNL, un astfel de demers ar conduce la un nou Parlament de aproape 600 de parlamentari şi la derularea scrutinului pe actualele legi, dar cu siguranţă nu asta îşi doresc românii. Am vazut cu toţii foamea unora care au fost în Guvernul Boc şi care au fost goniţi de acolo de la guvernare de oameni. Acum, iată că vor să vină înapoi şi să procedeze la fel cum au făcut în 2010, 2011. Obligaţia noastră este să-i apărăm pe oameni de cei care i-au umilit atunci, din funcţiile pe care le ocupau în Guvernul Boc. Îi apărăm pe oameni şi ne facem datoria faţă de cei care ne-au dat votul!

*Guvernul Ponta a eliminat băieţii deştepţi din schema Hidroelectrica

Hidroelectrica, o companie de stat, a încheiat anul 2014 cu venituri de 3,3 miliarde de lei şi un profit de 1,2 miliarde de lei, cele mai bune rezultate din istoria companiei, obţinut după ce Guvernul Ponta a eliminat băieţii deştepţi din schema companiei. Precedentul record a fost în anul 2013, când societatea a realizat un beneficiu de 931 de milioane de lei. Profitul înregistrat de Hidroelectrica, anul trecut, este al doilea cel mai mare din istoria companiilor româneşti de stat, după cel al Romgaz, din 2012, 1,24 miliarde de lei. Compania a obţinut profit, dar are la activ şi investiţii de 900 de milioane de lei (200 milioane de euro), la care se adaugă plata unor datorii către bănci, sumă care depăşeşte 650 de milioane de lei (150 de milioane de euro). Cu siguranţă 2014 a fost cel mai bun an pentru Hidroelectrica, până acum. Datoriile s-au redus la doar 181 de milioane de euro, de la 841 de milioane de euro, cât erau în iune 2012, la intrarea în insolvenţă a companiei.  Mai trebuie spus că jumătate din consumul populaţiei a fost asigurat, în 2014, de către Hidroelectrica. Compania este în insolvenţă din vara anului 2012, ca rod al „bunei guvernări” a Guvernului Boc şi e foarte posibil ca ieşirea din insolvenţă se aibă loc în iunie 2015.

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea