Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba, tot mai mic! Un partid în care pentru eșecuri răspund… alții!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PSD Alba, tot mai mic! Un partid în care pentru eșecuri răspund… alții! O parte dintre primarii social-democrați din județ, nemulțumiți de „parașutarea” lui Negrescu în funcția de președinte!

Ieri, Comitetul Politic Național al PSD l-a schimbat din funcția de președinte al PSD Alba pe deputatul Radu Tuhuț, numindu-l interimar pe europarlamentarul Victor Negrescu, politrucul care a fost implicat în nerealizările social-democraților din Alba timp de circa 15 ani. Acesta este implicat în activitatea organizației județene de aproape 15 ani!

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, deputatului Radu Tuhuț i s-a reproșat de mai mult timp că nu a reușit să atragă primari liberali din Apuseni în PSD și nu s-a implicat în refacerea organizațiilor locale ale partidului. În prezent, situația este fără precedent, deoarece social-democrații din județ au peste 30 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri) în care nu au filiale organizate.

Victor Negrescu nu este o surpriză pentru scena politică social-democrată din județ. El a fost implicat în „balmoșul” politic social-democrat timp de peste 15 ani, fiind părtaș la toate nerealizările PSD-ului din județ. Practic, în ultimii 15 ani, de când Negrescu s-a implicat în politica județeană, a contribuit la rezultate tot mai proaste ale PSD-ului, aproape aducându-l pe cale de dispariție în județul Alba. În anii 2004-2008, PSD Alba avea 34 de primari în județ, iar acum are 8!

Contactați telefonic, câțiva dintre puținii primari pe care PSD-ul îi mai are în județ, sub protecția anonimatului, s-au declarat nemulțumiți de schimbarea intempestivă a lui Tuhuț și de „parașutarea” lui Negrescu în funcția de președinte.

Unul dintre ei a spus: „Trebuia să așteptăm primele alegeri, cele europarlamentare de anul viitor. Abia atunci s-ar fi putut justifica schimbarea lui Tuhuț din funcția de președinte.”

Un alt primar din Alba ne-a spus că PSD Alba este partidul în care întotdeauna alții răspund pentru eșecuri, deoarece Negrescu este implicat în organizația Alba de aproape 15 ani, dar toate nerealizările sunt decontate de alții. De fapt, încă din vremea lui Dîrzu, Negrescu era implicat în organizația Alba a PSD-ului, iar pe deputatul Tuhuț, pur și simplu l-a „călărit”.

Europarlamentarul Negrescu s-a remarcat în ochii șefilor de la București prin negocierile purtate cu primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, dar care nu au ajuns încă la niciun rezultat.

Ignorarea senatorului Matieș, compromiterea acestuia prin negocierile cu Pleșa, fără a i se oferi o alternativă politică, adică o retragere elegantă de la Primăria Alba Iulia (s-ar fi putut spune că partidul are nevoie de el la Consiliul Județean), l-au îndepărtat pe acesta de social-democrați. Dacă Pleșa nu trece la PSD, iar senatorul Călin Matieș pleacă la AUR, Negrescu va înregistra o nouă ”realizare”.

PSD Alba, un partid tot mai mic, pe cale de dispariție, în care pentru eșecuri răspund mereu… alții!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea