Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Avem creștere economică, ceea ce înseamnă că România e guvernată eficient!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în prezent, Guvernul Ponta şi-a îndeplinit toate obiectivele cuprinse în programul de guvernare, adică şi-a respectat promisiunile făcute românilor, susține PSD Alba.  Un important semn al bunei guvernări este acela că, în primul trimestru din acest an, România şi Cehia au avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, comparativ cu primul trimestru al anului trecut, înregistrându-se un  avans de 4,2%.

Ioan Dirzu02La nivelul Uniunii Europene, Produsul Intern Brut a crescut cu 1,5% în ritm anual, în primele trei luni ale acestui an, iar zona euro a înregistrat o creştere economică de 1% în primul trimestru al acestui an, faţă de primul trimestru al anului trecut. În trimestrul I din acest an, comparativ cu precedentele trei luni, România şi Cipru au avut a doua mare creştere economică din UE, 1,6%, fiind devansate doar de Cehia, care a înregistrat o creştere de 3,1%. Aceasta în condiţiile în care în zona euro şi în Uniunea Europeană, Produsul Intern Brut a crescut, în primul trimestru din 2015, cu 0,4%.

În prezent, sunt revizuite în creştere estimările privind avansul înregistrat de economia zonei euro în primul trimestru, de la 0,3% la 0,4%, graţie unei contribuţii mai mari a consumului gospodăriilor la creşterea economică. În ceea ce priveşte România, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în primul trimestru al acestui an, Produsul Intern Brut a crescut cu 4,3% faţă de primul trimestru al anului trecut şi cu 1,6% faţă de trimestrul IV 2014. Un rol important în avansul economiei au avut comerţul cu ridicata (1%),  industria şi comunicaţiile (câte 0,9% fiecare).

Prin urmare, nu doar noi, PSD, susţinem că Guvernul Ponta a guvernat bine, o spun clar, fără nici o urmă de îndoială şi datele prezentate de Uniunea Europeană. Să ne amintim, chiar preşedintele Iohannis susţinea că vrea o ţară a lucrului bine făcut! Iată dovada clară a lucrului bine făcut, e adevărat, de Guvernul Ponta, şi mai avem multe alte exemple!

Ţara nu se ia înapoi, prin încercări de a da jos prin orice mijloace Guvernul, ci prin lucruri concrete făcute pentru oameni. Înlăturarea nelegitimă a acestui guvern ar însemna eliminarea măsurilor sociale şi economice întreprinse de actuala coaliţie de guvernare. Orientarea Guvernului către cetăţeni este evidentă şi aduce bunăstare pe toate palierele sociale cu rezultate vizibile.

Biroul de Presă al PSD Alba

(V.N.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea